Μια άλλη Ολυμπιάδα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-08-07, 13:10:13
Μια άλλη Ολυμπιάδα

Μια άλλη Ολυμπιάδα, αυτή τη φορά του πνεύματος και όχι του αθλητισμού, διεξάγεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας την περίοδο αυτή. Είναι η 6η Διεθνής Αστρονομική και Αστροφυσική Ολυμπιάδα των μαθητών, στην οποία συμμετέχουν πέντε Έλληνες μαθητές, που αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα. Οι μαθητές αυτοί επελέγησαν από τον 17ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που διενεργήθηκε σε 4 φάσεις σε όλη την Ελλάδα και που τη διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που έχει την έδρα της στο Βόλο, με την ενεργό συμπαράσταση του Υπουργείο Παιδείας.

Η 5μελής ομάδα εκπαιδεύτηκε κατάλληλα για 15 ημέρες, στα πλαίσια του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, τον περασμένο Ιούλιο, από καθηγητές Πανεπιστημίου και Ερασιτέχνες Αστρονόμους – Μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου. Ο διαγωνισμός διεξάγεται από 4 έως 14 Αυγούστου σε τρία επίπεδα: Θεωρία Αστρονομίας, Ανάλυση δεδομένων Αστρονομίας και υπαίθρια αστρονομική παρατήρηση.

Την τελευταία ημέρα 14 Αυγούστου θα γίνει η επίσημη τελετή απονομής των μεταλλίων και των τιμητικών διακρίσεων, οπότε θα ξέρουμε και τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών. «Ελπίζουμε δε να διακριθούν και πάλι όλοι, όπως έγινε και πέρυσι, που στην Ολυμπιάδα της Πολωνίας κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια και τρεις τιμητικές διακρίσεις» υπογραμμίζουν τα μέλη της Εταιρίας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=