ΤΟΠΙΚΑ

Νέος διευθυντής στο Ωδείο Νέας Ιωνίας

νέος-διευθυντής-στο-ωδείο-νέας-ιωνίας-851206

Ο Ρένος Τριανταφύλλου αναλαμβάνει Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας. Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία (λευκό ψήφισε η μειοψηφία) το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, εξετάζοντας όλες τις “υποψηφιότητες” που είχαν κατατεθεί.
Στην προκήρυξη που δημοσιοποίησε ο ΠΟΔΝΙ κατέθεσαν δικαιολογητικά 9 ενδιαφερόμενοι, 2 από τη Λάρισα, 2 από Ν. Αγχίαλο και Αγριά και 5 από το Βόλο.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του οργανισμού κ. Στέφανος Λάζος, από όλες τις αιτήσεις και αφού εξετάστηκαν όλα τα δικαιολογητικά και τα προσόντα (βιογραφικό, προϋπηρεσία κ.α.) κρίνεται ως καταλληλότερος για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση λόγω εμπειρίας και σπουδών ο κ. Ρένος Τριανταφύλλου, που θα αναλάβει τη διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούνιο στη λήξη της νέας σχολικής σαιζόν.
Από την πλευρά της μειοψηφίας τα μέλη του Δ.Σ., χωρίς να παραβλέπουν ότι πράγματι ο κ. Τριανταφύλλου βάσει των προσόντων προηγείται “παρασάγγας” των υπολοίπων, πρότειναν να συσταθεί Επιτροπή μουσικών που έχουν την τεχνογνωσία και την κατάρτιση, ώστε η επιλογή να έχει τη σύμφωνη γνώμη και των ιδίων και μετά να επικυρωθεί από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Η πρόταση απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι η απόφαση δεν πρόκειται να είναι διαφορετική και επισημάνθηκε επιπλέον από τον κ. Λάζο ότι στα θετικά του συγκεκριμένου μουσικού συμπεριλαμβάνεται επίσης ότι χωρίς να ζητηθεί μαζί με τα δικαιολογητικά έχει υποβάλλει ήδη σχέδιο δράσης για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου.
Εφ’ όσον ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής του, ο κ. Ρένος Τριανταφύλλου θα κληθεί να παρουσιάσει το σχέδιο λειτουργίας και βιωσιμότητας του Δημοτικού Ωδείου σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Εκτός η Πειραματική Σκηνή…
Σε ασφαλιστικά μέτρα για την έξωση της Πειραματικής Σκηνής Ν. Ιωνίας που ακόμη λειτουργεί στον υπόγειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας προχωρά ο Πολιτιστικός Οργανισμός.
Το Δ.Σ. χθες αποφάσισε την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων κατά πλειοψηφία (κατά ψήφισε η μειοψηφία) και η διαδικασία αναμένεται να κινηθεί τις επόμενες μέρες από τη νομική υπηρεσία του Δήμου, δίνοντας συνέχεια στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Στ. Λάζος ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι θα πρέπει να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε ο χώρος που σήμερα χρησιμοποιείται από την Πειραματική Σκηνή να περιέλθει ξανά στον ΠΟΔΝΙ. Επισήμανε μάλιστα ότι θα χρησιμοποιηθεί για να λειτουργήσουν οι βοηθητικοί χώροι του θεάτρου που κατασκευάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο και το οποίο ολοκληρώνεται σύντομα.
Από την αντιπολίτευση τα μέλη του Δ.Σ. επέκριναν την πλειοψηφία ότι “οδηγεί σε έξωση τη μοναδική θεατρική έκφραση της Ν. Ιωνίας και ζητήθηκε να υπάρξει μία ακόμη προσπάθεια σύγκλισης των απόψεων των δύο πλευρών, ώστε να σταματήσει η δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει με την ανταλλαγή εξωδίκων.
Μάλιστα τονίστηκε ότι θα μπορούσε το ΠΟΔΝΙ, αντί της σύμβασης χρησιδανείου που υφίσταται σήμερα και την οποία έχει καταγγείλει η δημοτική αρχή, να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση ώστε να βρεθεί ικανοποιητική φόρμουλα και να μείνουν ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου