ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Σε ετοιμότητα
Σε ετοιμότητα συνεχίζουν να είναι Δήμοι και Νομαρχία, καθώς για το πρώτο διήμερο της εβδομάδας η Μαγνησία συνεχίζει να είναι στο «κόκκινο» για την εκδήλωση φωτιάς. Η Νομαρχία έχει στείλει ήδη επιστολές σε Υπουργεία, Στρατό και Πυροσβεστική. Οι Δήμοι άραγε τι έκαναν;
Α.Τ

Η ερημοποίηση…
Τα παθήματα θα γίνουν άραγε μαθήματα; Είναι το ερώτημα που απευθύνουν πολλοί συμπολίτες που παρακολούθησαν με οδύνη, λεπτό προς λεπτό, όλο το σκηνικό φρίκης στην Πελοπόννησο. Το ερώτημα απευθύνεται γιατί, όπως λένε, μετά τις πυρκαγιές ακολουθεί κάτι άλλο. Η ερημοποίηση…
Α.Τ

Παράπλευρες απώλειες…
Μετά την καταστροφή των καλλιεργειών στην Πελοπόννησο θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες, όλες τις… «παράπλευρες απώλειες». Μία από αυτές η πρόθεση των κερδοσκόπων να ανεβάσουν στα ύψη όλα τα είδη διατροφής που καλλιεργούνται στη Νότιο Ελλάδα και που εφοδιάζουν τις αγορές στην Αθήνα και σ΄ όλη την υπόλοιπη χώρα.
Α.Τ

Υπάρχει ρόλος για όλους
Πολύ σημαντικός αναδεικνύεται ο ρόλος των εθελοντών στην πρόληψη των πυρκαγιών στο Νομό Μαγνησίας αυτές τις δύσκολες μέρες. Οι εθελοντικές ομάδες των δήμων της Μαγνησίας περιπολούν συνεχώς μέρα και νύχτα μαζί με τα αντίστοιχα περίπολα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Στρατού. Επειδή τα δύσκολα δεν έχουν περάσει ακόμα, για τόσο σπουδαίες και σοβαρές υποθέσεις υπάρχει ακόμα χώρος και ρόλος για πολλούς ενεργούς πολίτες. Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν σε τέτοιες ομάδες, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στους οικείους δήμους που ανήκουν. Άλλωστε η προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους είναι κοινή μας υπόθεση.
Χ.Μ

Ανεβαίνει το Πανεπιστήμιο
Χρόνο με το χρόνο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανεβαίνει στην εκτίμηση των υποψηφίων φοιτητών. Αυτό φάνηκε και από τα χθεσινά αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Συνολικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατατάσσεται πλέον μετά από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών, παρά το γεγονός ότι ο βίος του είναι πολύ συντομότερος από τα προαναφερθέντα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ειδικότερα τα Παιδαγωγικά Τμήματα έχουν γίνει περιζήτητα, γι’ αυτό και φέτος οι βάσεις των συγκεκριμένων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν. Η φήμη ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος είναι μια υπόθεση που χτίζεται με μεγάλες προσπάθειες και απαιτεί αρκετό χρόνο. Μάλλον το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας άρχισε να τα καταφέρνει.
Χ.Μ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου