ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε αναβολή του ματς με τη Σεβίλλη η ΑΕΚ που θέλει το βράδυ ένα θαύμα για την πρόκριση

ζήτησε-αναβολή-του-ματς-με-τη-σεβίλλη-η-851206

Με την ΑΕΚ να υποδέχεται σήμερα (21:45, MEGA) τη Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ, διεξάγονται το διήμερο οι αγώνες ρεβάνς για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δις κυπελλούχοι UEFA έχουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ύστερα από τη νίκη τους επί του «δικεφάλου» με 2-0 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν». Το αποτέλεσμα αυτό υποχρεώνει τους παίκτες του Λορένθο Σέρα Φερέρ να «κυνηγήσουν» από την αρχή ένα γκολ, το οποίο θα τους ανεβάσει την ψυχολογία και θα τους φέρει πιο κοντά στην ισοφάριση του σκορ της πρώτης συνάντησης. Παράλληλα, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να δώσουν μεγάλη προσοχή στην άμυνα, προκειμένου να διατηρήσουν το «μηδέν», καθώς η Σεβίλλη έχει σημειώσει 12 τέρματα στους τέσσερις επίσημους αγώνες που έχει δώσει μέχρι σήμερα για τη σεζόν 2007-08 (οι δύο τελικοί με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Σούπερ Καπ Ισπανίας, ο πρώτος αγώνας με την ΑΕΚ, καθώς και η αναμέτρηση με τη Χετάφε για την πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος).
Η ΑΕΚ ζήτησε χθες την αναβολή του επαναληπτικού αγώνα με την Σεβίλλη από την Uefa λόγω της εθνικής τραγωδίας που πλήττει αυτές τις ημέρες τη χώρα, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την διοργανώτρια αρχή καθώς την Πέμπτη είναι η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και η Uefa δεν θέλει να βγαίνει εκτός προγράμματος μεταφέροντας έναν και μόνο αγώνα για μία εβδομάδα αργότερα.
Πάντως σήμερα οι ποδοσφαιριστές θα φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια.

Πίστη στο θαύμα από Φερέρ
Την πίστη πως το όνειρο της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Champions League είναι ακόμη ζωντανό, παρά την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα απέναντι στη Σεβίλλη, θέλησε να εμφυσήσει στους παίκτες του ο Λορένσο Σέρα Φερέρ.
«Τα πράγματα έπειτα από την εξέλιξη του πρώτου αγώνα μπορεί να δείχνουν και να είναι δύσκολα, όμως όλοι πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οφείλουμε να πιστέψουμε στην πρόκριση και να την κυνηγήσουμε. Η Σεβίλλη είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δεν είναι ανίκητη. Είναι σε καλή φόρμα, αλλά εμείς θα το παλέψουμε», είπε στην ομιλία του ο Ισπανός τεχνικός και πρόσθεσε: «Αυτό που ψάχνουμε στη ρεβάνς με τη Σεβίλλη παραμένει το ίδιο: η επίτευξη ενός γρήγορου γκολ. Αυτός ο στόχος μας δεν αλλάζει. Αν σημειώσουμε πρώτοι ένα γκολ, θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης».

Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ αναφέρθηκε και στην εθνική τραγωδία με τις πυρκαγιές. «Η Ελλάδα δοκιμάζεται από μια μεγάλη συμφορά, από μια μεγάλη τραγωδία. Πρέπει να είμαστε με τη σκέψη μας κοντά στους ανθρώπους που όλες αυτές τις ώρες δοκιμάζονται. Να νιώθουμε τον πόνο τους και να το δείχνουμε. Δεν μπορεί κανείς να σκέφτεται αυτές τις ώρες, αυτές τις δύσκολες ημέρες, ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί για να προσφέρει διασκέδαση, χαρά και ευχάριστες συγκινήσεις στον κόσμο», είπε στους παίκτες του ο 54χρονος προπονητής.

Μπούρμπος ο αντι-Αρουαμπαρένα
Η απώλεια του Αρουαμπαρένα (τράβηγμα, θα μείνει εκτός για μία εβδομάδα) αναπροσαρμόζει τα αγωνιστικά πλάνα του Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος στο προπονητικό διπλό δοκίμασε, ελλείψει άλλου καθαρόαιμου αριστερού μπακ, τον δεξιοπόδαρο Χρήστο Μπούρμπο. Στις υπόλοιπες θέσεις του βασικού σχήματος δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μορέτο, στο δεξί άκρο και το κέντρο της άμυνας οι Ράμος, Δέλλας και Άλβες αντίστοιχα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής Ζήκος και Ενσαλίβα, αριστερά τους ο Ζούλιο Σέζαρ και δεξιά ο Μαντούκα, σε ελεύθερο ρόλο μεσοεπιθετικού ο Ριβάλντο και μοναδικός προωθημένος ο Νίκος Λυμπερόπουλος (ο Ισμαέλ Μπλάνκο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής).

Για το σεντόνι…
Εκτός από την ΑΕΚ και τη Σεβίλλη αγωνιούν άλλες 30 ομάδες-άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο- για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα αλλά και αύριο Τετάρτη διεξάγονται οι επαναληπτικοί προκριματικοί για τη συμμετοχή στους ομίλους και το μεγάλο ενδιαφέρον βάσει του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα είναι στην Πράγα εκεί όπου ο Αγιαξ κινδυνεύει σοβαρότατα με αποκλεισμό από τη Σλάβια

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου