ΤΟΠΙΚΑ

Aντιπυρική ζώνη στη Γορίτσα

aντιπυρική-ζώνη-στη-γορίτσα-851206

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται από την Παρασκευή το απόγευμα ο Δήμος Βόλου μετά και το έγγραφο της Πολιτικής Προστασίας για αυξημένη επιφυλακή.
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου κ. Αλέκου Βούλγαρη υπήρξε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες στο Λόφο της Γορίτσας. Παράλληλα η ΔΕΥΑΜΒ έθεσε σε ετοιμότητα τρεις υδροφόρες, προκειμένου να παρέμβει, εφόσον χρειαστεί, για την προστασία του περιαστικού πρασίνου.
Σε συνεργασία εξάλλου με τους Δήμους Ιωλκού και Πορταριάς γίνονται περιπολίες στη Γορίτσα από κλιμάκια εθελοντών.
Σήμερα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου ο δήμαρχος Βόλου έθεσε θέμα προστασίας του περιαστικού πρασίνου σε ολόκληρη την πόλη και ειδικότερα στις περιοχές του Λόφου της Γορίτσας, στην Κουκουράβα και το λόφο των Πευκακίων.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης ζήτησε να υπάρξει αυξημένη επαγρύπνηση και περιπολίες με μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Στρατού, να κινητοποιηθούν οι εθελοντικές οργανώσεις και παράλληλα να υπάρξει απαγόρευση τις νυχτερινές ώρες στις δασικές αυτές εκτάσεις.
Ειδικότερα δε για τη Γορίτσα, ο κ. Βούλγαρης πρότεινε να υλοτομηθεί ζώνη πλάτους 10 μέτρων και μήκους 300 μέτρων μεταξύ του λόφου και της οικιστικής περιοχής προς τη συνοικία της Νέας Δημητριάδας για λόγους προστασίας της κατοικημένης περιοχής.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του ΣΝΟ. Προς αυτήν την κατεύθυνση άμεσα οι δήμαρχοι Βόλου, Ιωλκού και Πορταριάς θα υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο Βόλου, προκειμένου να εγκριθεί και να προχωρήσει η διαδικασία της υλοτόμησης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου