ΤΟΠΙΚΑ

Καταγγελίες για υπομισθώσεις στο παζάρι του Βόλου

καταγγελίες-για-υπομισθώσεις-στο-παζ-221761

Την υπομίσθωση χώρων της εμποροπανήγυρης του Βόλου από κάποιους μισθωτές, κατήγγειλε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη λήψη απόφασης χορήγησης αδειών συμμετοχής για τις θέσεις της Εμποροπανήγυρης του Βόλου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Σπηλιόπουλος.

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του δημάρχου όσο και της αντιδημάρχου Νατάσσα Οικονόμου που επισήμαναν ότι στις συμβάσεις που έγιναν με τους μισθωτές υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες που προβλέπουν υψηλά πρόστιμα για περιπτώσεις υπομίσθωσης, τόσο για τον μισθωτή όσο και τον υπομισθωτή.

Ο πρόεδρος του σώματος Απ. Φοινικόπουλος τον κάλεσε να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στο σώμα ή στον εισαγγελέα, αλλά εκείνος είπε ότι αν κληθεί θα το κάνει στον εισαγγελέα ή μπορεί να ενημερώσει κατ’ ιδίαν το δήμαρχο. Τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Σπηλιόπουλος, ήταν μηνύματα που του έστειλε στο κινητό του ο καταγγέλλων. Ο δήμαρχος εξανέστη και τόνισε ότι αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και κάλεσε τον κ. Σπηλιόπουλο να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι στο παζάρι της Χαλκίδας κυκλοφόρησε φειγ βολάν που καλούσε τους ενδιαφερομένους να νοικιάσουν χώρους του παζαριού του Βόλου αντί 300 έως 500 ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι αυτός που έκανε την καταγγελία στον κ. Σπηλιόπουλο είχε ήδη ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Βόλου η οποία αδιαφόρησε. Ζήτησε δε ο κ. κ. Σπηλιόπουλος να γίνει αυστηρός έλεγχος και να μπουν πρόστιμα.

Η κα Οικονόμου του απάντησε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες στις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση, που προβλέπουν πρόστιμο 2000 ευρώ και για τον μισθωτή αλλά και τον υπομισθωτή ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν ακάλυπτες θέσεις σε ποσοστό 40% και μάλιστα καλές κι ακριβές θέσεις που δεν προτιμήθηκαν. «Οι γωνίες δεν έχουν ζήτηση, λόγω του αυξημένου κόστους, αλλά μόνο οι εσωτερικές παράγκες που κάνουν 200 €. Παράλογο είναι κάποιος να την πληρώσει 300 ως και 500 €. Να μην λέτε πράγματα και να δημιουργούνται εντυπώσεις».

Παράλληλα του είπε ότι δεν πρέπει να αφήνει αιχμές για τους υπαλλήλους που έκαναν την καλύτερη δυνατή δουλειά αν και δέχθηκαν κι απειλές και έγιναν προσπάθειες χρηματισμού τους. «Μήπως ο καταγγέλλων είναι κάποιος από αυτούς που οι υπάλληλοι τον αντιμετώπισαν καταλλήλως επειδή δεν διέθετε τα απαραίτητα παραστατικά;» ρώτησε τον κ. Σπηλιόπουλο.

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι πρέπει να υποστηριχτεί η προσπάθεια που γίνεται για ένα νόμιμο παζάρι και υπάρχει αυστηρή κανονιστική απόφαση σύμφωνα με τους νόμους. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Διαμαντένιας επισήμανε ότι είναι σοβαρό το θέμα με τους υπαλλήλους και θα πρέπει να ερευνηθεί, προκαλώντας την αντίδραση του Π. Μαβίδη που τον κάλεσε να σκέπτεται πριν μιλήσει, ενώ η κα Μπαρμπουδάκη τόνισε ότι ο κ. Σπηλιόπουλος οφείλει ό,τι στοιχεία έχει να τα πάει στον Εισαγγελέα, εφόσον κατηγορούνται υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τελικά η παράταξη της Ζέττας Μακρή ψήφισε λευκό διότι, όπως είπε η ίδια, είναι προσβλητικό να γίνονται έκτακτες συνεδριάσεις για τέτοια θέματα ενώ εξέφρασε τη δυσφορία της που η κα Οικονόμου προγραμματίζει συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εργάσιμες ημέρες που εκείνη δεν μπορεί να παραστεί. Θετικά ψήφισε η παράταξη της ΛΑΣ και λευκό η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας», ενώ θετικά ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κουρτίνας και Ν. Χαυτούρας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε για άλλη μια φορά ότι η δημοτική αρχή κινήθηκε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα και δεν έκανε το χατίρι κανενός. «Χαλάσαμε τις καρδιές μας με το Τ.Σ. Διμηνίου και είπαμε όχι στις πρακτικές αδιαφάνειας που επικρατούσαν. Μέχρι και προχθές Τετάρτη οι έμποροι δοκίμαζαν τις αντοχές μας και δεν εμφανίζονταν ενώ από την Πέμπτη άρχισαν να έρχονται και να καταθέτουν αιτήσεις. Έπρεπε να τους δώσουμε το περιθώριο» τόνισε ο δήμαρχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου