ΤΟΠΙΚΑ

Κινητοποιήσεις ΕΚΒ ενόψει ΔΕΘ

κινητοποιήσεις-εκβ-ενόψει-δεθ-851206

Η Διοίκηση του ΕΚΒ συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη 28 Αυγούστου στις 9 το πρωί, προκειμένου να συζητήσει το πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της ΔΕΘ.
Στην ίδια συνεδρίαση τη διοίκηση θα απασχολήσουν οργανωτικά θέματα, αλλά κι ζητήματα που αφορούν τοπικές βιομηχανίες.
Το ΕΚΒ αναμένεται να εξορμήσει σε όλους τους χώρους δουλειάς, προκειμένου να ενημερώσει εργαζόμενους και σωματεία για τα αιτήματα του πανεργατικού- πανελλαδικού συλλαλητηρίου το επόμενο Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών της ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, επισήμανε χθες ότι «τα συσσωρευμένα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά προβλήματα των εργαζόμενων επιβάλλουν την αγωνιστική – διεκδικητική προώθησή τους».

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου θα γίνει στην Αθήνα η παρουσίαση της έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία, ενώ περίληψη της Έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία και το διεκδικητικό πλαίσιο της ΓΣΕΕ (ΕΓΣΣΕ-Ασφαλιστικό) θα παρουσιαστεί επίσης τη Πέμπτη 6/9/07 και ώρα 12.00 στο Ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Ραντεβού στη ΔΕΘ έχουν “κλείσει επίσης” ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, με στόχο να υπάρξει μαζική συμμετοχή εργαζομένων τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από το δημόσιο τομέα, ώστε η Κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα αλλά και την προειδοποίηση ότι, εφόσον συνεχιστούν οι αλλαγές με τις οποίες είναι αντίθετο το συνδικαλιστικό κίνημα, θα επακολουθήσει ένας “θερμός χειμώνας” κινητοποιήσεων.

“Οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την ανατροπή αντεργατικών πολιτικών.
Δεν πρόκειται, επισημαίνεται από το ΕΚΒ, να αποδεχτούμε πολιτικές που αφαιρούν εισόδημα από τις τσέπες των εργαζομένων σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αγοραστική δύναμη κάθε νοικοκυριού. Οι λύσεις υπάρχουν, αρκεί να τις αναζητήσουμε μέσα από ειλικρινή και ισότιμο κοινωνικό διάλογο. Υπάρχει ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων και θέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, πάνω στις οποίες θα κινηθούμε ώστε να αποτρέψουμε πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.
Την επόμενη εβδομάδα το ΕΚΒ αναμένεται να απευθύνει μετά την απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια σωματεία να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε πολιτικές που στρέφονται κατά των εργαζομένων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου