ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έχει τέλος η πύρινη τραγωδία με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται

δεν-έχει-τέλος-η-πύρινη-τραγωδία-με-το-851206

Το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς το Λεοντάρι Φαλαισίας, του οποίου σχεδιάζεται η εκκένωση, στη Μαραθούσα καίγονται σπίτια, ενώ σύμφωνα και με το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα καίγονται σπίτια στις παρυφές της Μεγαλόπολης.
Ο εθνικός δρόμος από Τρίπολη προς Καλαμάτα είναι κλειστός. Τα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα και δεν συμμετέχουν στην κατάσβεση της φωτιάς στη Μεγαλόπολη λόγω των ισχυρών ανέμων. Ο νομάρχης Αρκαδίας Δημ. Κωνσταντόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Φούρλα και επιστρέφει στην Τρίπολη προκειμένου να υπογράψει το αίτημα για κήρυξη του νομού Αρκαδίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο νομάρχης Αρκαδίας Δημ. Κωνσταντόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον κ. Φούρλα και επιστρέφει στην Τρίπολη προκειμένου να υπογράψει το αίτημα για κήρυξη του νομού Αρκαδίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Στα Κρέστενα διατάχθηκε η εκκένωση του νοσοκομείου και οι ασθενείς μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Πύργου.
Σε έκτακτη ενημέρωση νωρίς το πρωί του Σαββάτου, το Πυροσβεστικό Σώμα ανακοίνωσε ότι στη μάχη της πυρόσβεσης έχει ριχτεί το σύνολο των εναέριων μέσων, που επιχειρούν στη βάση Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου (19 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα).
Στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής έχει επιστρατευθεί κλιμάκιο του στρατού αποτελούμενο από 500 άτομα, τα οποία κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Πελοποννήσου, όπου μαίνονται οι καταστροφικές πυρκαγιές.
Στο μεταξύ, προσήχθησαν αργά χθες τη νύχτα τρεις ύποπτοι για εμπρησμό στην Ελευσίνα, τη Σαλαμίνα και τα Τρόπαια Αρκαδίας. Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του, μετά από σύσκεψη στη Σπάρτη, έκανε λόγο για ημέρα πένθους και εθνική τραγωδία.
Η κυκλοφορία στην περιοχή
Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στην Ηλεία από νωρίς το πρωί δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Πύργου-Κυπαρισσίας, ενώ παραμένει κλειστή η οδός Κρεστένων-Ανδρίτσαινας.
Κλειστοί οι δρόμοι που περικλείονται μεταξύ των περιοχών Ζαχάρως-Ανδρίτσαινας-Κρέστενας. Έχει απαγορευτεί η προσβασιμότητα προς το χωρίο Δαφνούλα, ενώ από Ανδρίτσαινα προς Τρίπολη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
Στο νομό Λακωνίας η ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας παραμένει κλειστή από το 24οχλμ έως το 39οχλμ.
Στο νομό Αρκαδίας παραμένει κλειστή η ΕΟ Τριπόλεως-Καλαμάτας από το 17ο χλμ. έως το 24ο χλμ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου