ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Δεν ανακοινώθηκε ο μεγάλος Σπύρος
Ω, τι έκπληξη Θεέ μου! Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο ΛΑΟΣ, ανακοίνωσε τους έξι πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του στη Μαγνησία. Μένει μία κενή θέση. Από τα έξι πρώτα ονόματα απουσιάζει αυτό του πρώην δημάρχου Αλμυρού Σπύρου Ράππου, που είχε αυτοχριστεί υποψήφιος και είχε ξεκινήσει προεκλογική εκστρατεία. Μόνο ως ένδειξη σοβαρότητας μπορεί να εκληφθεί η συγκεκριμένη απουσία.
Χ.Μ

Συνόδευαν τον Καραμανλή
Στα πλάνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο τέσσερα κυβερνητικά στελέχη συνόδευαν τον Καραμανλή. Γιώργος Σουφλιάς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Θόδωρος Ρουσόπουλος και Θανάσης Νάκος. Έχει και αυτό τη σημασία του.
Χ.Μ

Σωστή απόφαση
Μόνο σωστή μπορεί να εκληφθεί η εγκύκλιος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη, η οποία κυκλοφόρησε το μεσημέρι και σύμφωνα με το περιεχόμενό της αναβάλλεται κάθε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο 48ωρο. Είναι ώρες ευθύνης και αντιμετώπισης της κρίσης. Τίποτα άλλο.
Χ.Μ

Ξεκίνησε τον αγώνα του
Μπορεί να εισήλθε τελευταίος στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Δημήτρης Πιτσιώρης και ουσιαστικά να μην έχει προλάβει να ξεκινήσει ακόμα τον προεκλογικό του αγώνα, όμως πολλοί πολιτικοί του φίλοι από την εποχή της δημαρχίας του στο Βόλο ήδη τον πλαισιώνουν. Στο άλλο μέτωπο τώρα, αυτό της φημολογίας περί αντιδράσεων Καρτάλη για την υποψηφιότητα Πιτσιώρη, κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην Γενικό Γραμματέα Ολυμπιακών Έργων τόνιζαν με έμφαση ότι καθόλου δεν τους ενοχλεί η υποψηφιότητα του πρώην δημάρχου Βόλου. Έτσι κι αλλιώς τώρα τα πάντα καλύπτονται απ΄ τους καπνούς της πυρκαγιάς. Μόλις ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα, θα δούμε πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες και οι συσχετισμοί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.
Χ.Μ

Φαβορί με σιγουριά
Εμπειροι στενοί συνεργάτες της πρώην Υφυπουργού Ροδούλας Ζήση στις συνομιλίες της με πολίτες αποπνέουν μια σιγουριά για το αποτέλεσμα της βουλευτού Μαγνησίας. Όσο μάλιστα πυκνώνουν οι περιοδείες στην περιφέρεια της Μαγνησίας, η αίσθηση αυτή γίνεται βεβαιότητα. Το βλέπεις στα πρόσωπά τους και στα επιχειρήματά τους.
Χ.Μ

Ερώτηση κρίσεως
Είναι γνωστό ότι στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στη Μαγνησία αυξημένο ρόλο έπαιξαν τόσο ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Πέτρος Μπατζιάκας, όσο… και ο μυστικοσύμβουλός τους πλέον, αλλά και προκάτοχός του Κώστας Γκαβόπουλος. Είναι επίσης δεδομένο ότι η κυβερνητική παράταξη μετά τα τελευταία γεγονότα έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση. Ας απαντήσουν οι δύο γαλάζιοι μεγαλοπαράγοντες, αν ορισμένοι απ΄ όσους πρότειναν και τελικά συμπλήρωσαν το ψηφοδέλτιο του κόμματός τους στη Μαγνησία, μπορούν να ανταπεξέλθουν πολιτικά κάτω από τέτοιες συνθήκες. Έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να το κάνουν ή θα κρυφτούν μέσα στους καπνούς;
Χ.Μ

Σύσκεψη
Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό και παρουσία κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης συμμετείχε χθες ο συντοπίτης μας υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος. Το κλίμα που επικράτησε βαρύ, τα ερωτηματικά για τις πολυάριθμες εστίες φωτιάς πολλά και η ευθύνη όλων για σκληρότερη δουλειά την επόμενη ημέρα ακόμα μεγαλύτερη, όπως μας μετέφερε ο ίδιος ο υφυπουργός.

Στην τελική κούρσα
Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν σε Βόλο και Λάρισα στο πλαίσιο διεκδίκησης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, από 11-16 Σεπτεμβρίου, λόγω των εκλογών. Στις 7 Σεπτεμβρίου βέβαια θα γίνει ένας απολογισμός της μέχρι τώρα δράσης της Επιτροπής Διεκδίκησης με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ισίδωρο Κούβελο, ενώ θα φιλοξενηθούν στη πόλη για μια εβδομάδα 10 αθλητικογράφοι από τις χώρες της Μεσογείου για να δουν από κοντά τις αθλητικές εγκαταστάσεις και να προωθήσουν την υποψηφιότητα του διπόλου Βόλου-Λάρισας. Επίσης προγραμματίζεται και μία κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα, ένα μήνα πριν την ψηφοφορία της 27ης Οκτωβρίου 2007 στην Πεσκάρα, όπου θα αναδειχθεί η πόλη που θα αναλάβει τους αγώνες. Τέλος από 1ης Οκτωβρίου θα στηθεί στην Ιταλική πόλη μια έκθεση μέσω της οποίας θα προβάλλεται η ελ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου