ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες στην ταινία “Μάμα μία”

βολιώτες-στην-ταινία-μάμα-μία-851206

Εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τις τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις, είναι η συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, του ΔΗΠΕΘΕ και της Εταιρίας παραγωγής της ταινίας “Μάμα μία”, η οποία διανθίζεται από την μουσική έμπνευση των θρυλικών ΑΒΒΑ. Η συμμετοχή Βολιωτών στην ταινία, όπου θα πρωταγωνιστήσουν η Μέριλ Στριπ, ο Πηρς Μπρόσναν και ο Κόλιν Φέρ συνεπάγεται, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, ανάλογη προβολή της ίδιας της περιοχής, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι ως χώρος διεξαγωγής των γυρισμάτων επελέγησαν τελικά η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Νταμούχαρη, όπου θα γραφεί το φινάλε της ταινίας. Το “πράσινο φως” για την συμμετοχή στα γυρίσματα της ταινίας έλαβαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι: Δήμητρα Κυρατσούδη, Ειρήνη Κοταρέλα, Ελίνα Μαντίδη και Πηνελόπη Μελίδου, οι οποίες σπουδάζουν στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΚΟΔΒ. Επίσης θα συμμετάσχουν οι απόφοιτες της ίδιας Σχολής: Ελένη Τσεφαλά, Βάσω Νιμπή, Μάγδα Κρυσταλλινού, Βάσω Πατιού, Πόλυ Βλάχου, Μαρία Μανιά και Θεοδώρα Νονόγλου, καθώς και η Καλιόπη Ντόκου, από την Ομάδα Λάτιν Χορών του “Διαύλου”. Παράλληλα, κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι ηθοποιοί που συνεργάζονται με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου: Μαρία Χαϋντούτη, Κατερίνα Αντωνακάκη και Γιώτα Θεολογίδου.
Η οντισιόν, στην οποία συμμετείχαν περί τους εβδομήντα Βολιώτες καλλιτέχνες, καθώς και σπουδαστές της Δημοτικής Σχολής Χορού του ΚΟΔΒ, πραγματοποιήθηκε σε χώρο του Δημοτικού Θεάτρου προ διμήνου και ο λόγος δόθηκε ακολούθως στην σκηνοθέτιδα της ταινίας και τους παραγωγούς, οι οποίοι επέλεξαν τους συμμετέχοντες, μέσω των βίντεο που εστάλησαν στην Αγγλία. Για την διευκόλυνση του έργου των μελών της παραγωγής, ο πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, Χρήστος Τσαμπρινός, διέθεσε τόσο τις εγκαταστάσεις, όσο και το προσωπικό του Οργανισμού. Σημειωτέον δε, ότι το έμψυχο δυναμικό του Καλλιτεχνικού και του ΔΗΠΕΘΕ που επελέγη, ( σ σ το καστ των ανδρών δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί), θα μετάσχει στα γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στην Νταμούχαρη.
Στο μεταξύ, έχουν επιλεγεί οι κάτοικοι της Σκιάθου και της Σκοπέλου που θα αναλάβουν ρόλους κομπάρσων στα αντίστοιχα γυρίσματα που θα πραγματοποιηθούν στα δύο νησιά των Βορείων Σποράδων. Οπως είναι προφανές, η κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού μιούζικαλ που σπάει ταμεία στο εξωτερικό, θα αποτελέσει μέγα καλλιτεχνικό γεγονός, προβάλλοντας σε διεθνές επίπεδο την περιοχή και τις πλούσιες πολιτιστικές της καταβολές, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμους για νέες συνεργασίες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου