ΤΟΠΙΚΑ

«Επίθεση» Παπατόλια σε Αναγνώστου για την Ε-65

επίθεση-παπατόλια-σε-αναγνώστου-γι-851206

Με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς απάντησε ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας στην προχθεσινή δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκ. Αναγνώστου περί διαστρέβλωσης των θέσεων των Τεχνικών Επιμελητηρίων Θεσσαλίας για τη σύνδεση με την Ε-65.
Η επίθεση του νομάρχη, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΤΕΕ «αντηχείο της κυβέρνησης», «αυτόκλητο απολογητή των σχεδιασμών του κ. Σουφλιά στη Θεσσαλία», δημιούργησε σοβαρό «ρήγμα» στις σχέσεις Νομαρχίας-ΤΕΕ Μαγνησίας, με φόντο τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Παπατόλια, ο πρόεδρος του ΤΕΕ «επέλεξε λάθος στιγμή για να συναινέσει στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Μαγνησίας, επέλεξε την προεκλογική περίοδο» και πρόσθεσε ότι «με τις δηλώσεις του αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν συναισθάνεται το βάρος των ευθυνών που απορρέουν από το θεσμικό του ρόλο».
Μίλησε ακόμη για μεθοδεύσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι σε αυτές πρέπει να αντιδράσει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες της Μαγνησίας, διεκδικώντας «το αυτονόητο με τα πολλά πλεονεκτήματα, τη λύση δηλαδή της σύνδεσης της Ε-65, μέσω Φαρσάλων και Σοφάδων με το λιμάνι του Βόλου».
Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπατόλιας αναφέρει:
«Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ με τις τελευταίες δηλώσεις του αποδεικνύει δυστυχώς ότι δεν συναισθάνεται το βάρος των ευθυνών που απορρέουν από το θεσμικό του ρόλο. Επιτίθεται θρασύτατα και αναίτια στη Νομαρχία, επιδεικνύοντας μειωμένη αίσθηση σεβασμού για τα αιρετά όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Αλήθεια, δεν κατανοεί ότι, υπερβαίνοντας εξόφθαλμα την αποστολή του ως τεχνικού συμβούλου της Πολιτείας, προσβάλλει το κύρος του ίδιου του θεσμού που υπηρετεί;
Κατά τα λοιπά, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ συνωμοτεί εναντίον του εαυτού του, όταν μιλάει για διαστρέβλωση των θέσεών του. Μήπως λησμονεί ότι η κοινή ανακοίνωση των ΤΕΕ της Θεσσαλίας αναγνωρίζει για πρώτη φορά την αναγκαιότητα της σύνδεσης της Ε-65 με το Λιμάνι του Βόλου μέσω Σοφάδων και Φαρσάλων; Για ποιο λόγο, λοιπόν, τροποποιεί ξανά την άποψή του; Τι υποδηλώνουν άραγε αυτά τα «είπα-ξείπα»;
Ο κ. Αναγνώστου οφείλει να κατανοήσει ότι ο εκπρόσωπος ενός τόσο σημαντικού θεσμού, όπως το ΤΕΕ, δεν μπορεί να εμφανίζεται ούτε ως αντηχείο της Κυβέρνησης ούτε ως αυτόκλητος απολογητής των σχεδιασμών του κ. Σουφλιά για τη Θεσσαλία. Πρέπει να μάθει να βάζει το συμφέρον του Νομού του πάνω από το συμφέρον του κόμματός του και των υπουργών του.
Αλήθεια, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έχει κάποια επίσημη διαβεβαίωση ή κυβερνητική εγγύηση ότι ο δρόμος Τρίκαλα-Λάρισα θα κατασκευαστεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος;
Εάν όχι, τότε γιατί υπονομεύει το συμφέρον του Νομού του και συναινεί στον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Μαγνησίας; Ακόμη δεν έχει καταλάβει τα πλεονεκτήματα της σύνδεσης με Φάρσαλα και Καρδίτσα; Γιατί, επίσης, επιλέγει την προεκλογική περίοδο για να κάνει αισθητή την παρουσία του; Μήπως, επειδή θέλει «να κάνει τον καλό» στους πολιτικούς του πάτρωνες;
Όπως και να ’χει, οι πολίτες και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Μαγνησίας πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά απέναντι σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις. Σήμερα, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να συγκροτήσουμε ένα ευρύ πανθεσσαλικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τη σύνδεση της Ε65 με το Λιμάνι του Βόλου. Μόνον έτσι θα κατανοήσει επιτέλους και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ πόσο απελπιστικά μόνος είναι απέναντι στην κοινή θέληση των πολιτών της Θεσσαλίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου