ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται η νέα Αλλαγή στον τόπο

ερχεται-η-νέα-αλλαγή-στον-τόπο-851206

Για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου χθες από την Καρδίτσα και χαρακτήρισε τις εκλογές λύτρωση, εκλογές ανατροπής και ελπίδας για μία νέα αρχή στη χώρα.
Μιλώντας σε μία πολύ μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΣΟΚ- παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- ο Γιώργος Παπανδρέου απέδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρωθυπουργό για το μέγα σκάνδαλο των ομολόγων ,υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «σε άλλες χώρες υπό το βάρος τέτοιων αποκαλύψεων ο Πρωθυπουργός θα είχε παραιτηθεί προ πολλού. Σήμερα καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο κ. Καραμανλής δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Τώρα τους αφήνουμε μόνους τους, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις πολιτικές τους ευθύνες. Τους αφήνουμε εγκλωβισμένους στο παρελθόν τους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε πολλές αναφορές στους αγρότες από την καρδιά του κάμπου, τονίζοντας ότι «δεν χωράει η Δεξιά στου αγρότη την καρδιά» και ότι σε 25 ημέρες έρχεται η νέα Αλλαγή, ενώ αναφερόμενο στο ασφαλιστικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βγάζει ξανά από το συρτάρι του τις σκονισμένες εξαγγελίες του 2004» και αντιπαρέβαλε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση του συστήματος και της αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων του μέσω μίας συνεπούς χρηματοδότησης από την πλευρά του Κράτους.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπό τις ιαχές χιλιάδων πολιτών «να ‘τος, να ‘τος ο Πρωθυπουργός, Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς» που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, παρά την αφόρητη ζέστη και την ακαταλληλότητα της εποχής, εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. «Οι εκλογές κρίθηκαν. Σε 25 μέρες από σήμερα η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Έρχεται η νέα αλλαγή. Από τις 17 Σεπτέμβρη η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιάνει δουλειά. Δεν περισσεύει ούτε μία μέρα. Την επομένη των εκλογών, η δεξιά επιστρέφει στη γνωστή της θέση, αυτή της αντιπολίτευσης» επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου. Και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση «θα βάλει τέλος στη διαφθορά και σε αυτούς που προσπαθούν να εξαγοράσουν συνειδήσεις με το ρουσφέτι», αλλά και «τέλος στην κοροϊδία, σε αυτούς που λυμαίνονται την περιουσία του ελληνικού λαού, στους κολλητούς και τους κουμπάρους».
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει «κρυφή ατζέντα» και επισήμανε ότι υπάρχει σχέδιο για αύξηση των έμμεσων φόρων, για ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου αρχής γενομένης από τη ΔΕΗ, αλλά και πλήρη κομματοποίηση του κράτους.
Αναφερόμενος στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ είπε ότι «αποτέλεσε ικανό διάστημα για να καταδειχθεί η ταυτότητα της δεξιάς της πολιτικής. Η ακρίβεια καλπάζει, το ΕΣΥ καταρρέει, η δημόσια εκπαίδευση διαλύεται, η επαρχία μαραζώνει, το περιβάλλον καταστρέφεται. Το μόνο σχέδιο που είχε η ΝΔ και το έφερε εις πέρας είναι το πώς θα υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα». «Αυτός που έκανε σημαία του την επανίδρυση του κράτους» συμπλήρωσε «βλέπει σήμερα την οργή των πολιτών να φουντώνει από την ανικανότητα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στην ουσιαστική στήριξη των πληγέντων».
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι ο Κ. Καραμανλής «δεν έχει πρόγραμμα, παρά μόνο ένα κρυφό καταστροφικό σχέδιο που ζητάει από το λαό να το ολοκληρώσει, ώστε να αυξήσει άμεσα το ΦΠΑ στο 21%, να αυξήσει τους έμμεσους φόρους, να ξεπουλήσει το δημόσιο πλούτο με πρώτο θύμα του τη ΔΕΗ, αλλά και να γκρεμίσει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επικαλέστηκε αρκετές φορές τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι «πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να έρθει η αλλαγή, όπως το είχε ζητήσει και εκείνος το 1981».
Ο Γ. Παπανδρέου επικαλέστηκε αρκετές φορές τις υποσχέσεις του Κ. Καραμανλή για τους αγρότες πριν τις εκλογές του 2004. «Ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε πει ότι αναλαμβάνει τη δέσμευση να ηγηθεί προσωπικά σε κάθε μελλοντική μάχη για την προώθηση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αποζημιώσεις στους αγρότες θα καταβάλλονται μέσα σε ένα τρίμηνο, ενώ αν καθυστερούν θα καταβάλλονται έντοκα».
«Αντίθετα» υπογράμμ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου