ΤΟΠΙΚΑ

Ρ. Ζήση: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Ν.Δ.

ρ-ζήση-τα-ψεύτικα-τα-λόγια-τα-μεγάλα-τη-851206

Την απίστευτη ελαφρότητα της Κυβέρνησης, που παρά τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε στον τομέα της απασχόλησης, οδηγώντας τις εργασιακές σχέσεις σε πλήρη απορρύθμιση, κατήγγειλε χθες η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφια Ροδούλα Αθ. Ζήση.
Η πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ και Εθνικής Οικονομίας, με αφορμή τα στοιχεία της ανεργίας, έκανε λόγο για «υποκρισία και πρωτοφανή εμπαιγμό» των εργαζομένων κατηγορώντας την Κυβέρνηση για την ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που τα τρία τελευταία χρόνια προκάλεσε με τα αδιέξοδα που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία.
Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, όπως επισήμανε η κ. Ροδούλα Αθ. Ζήση, ότι η Μαγνησία είναι «πρωταθλήτρια» στην ανεργία των γυναικών, γεγονός που δεν αμφισβητείται από τα συνδικάτα και τους θεσμοθετημένους συνδικαλιστικούς φορείς, που παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, η Κυβέρνηση, εκτός από ψεύτικες προσδοκίες, δεν προσέφερε τίποτα άλλο, για να αντιμετωπίσει το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας.
«Στα χρόνια διακυβέρνησης της, η Ν.Δ, όχι μόνο ξέχασε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις στις γυναίκες, όχι μόνο αποδείχθηκε ο υποκριτικός της ρόλος για δήθεν στήριξη της οικογένειας και των εργαζομένων μητέρων, αλλά η πολιτική της στην ουσία οδήγησε στην πλήρη απορρύθμιση και ακύρωση κάθε έννοιας οικογενειακής συνοχής και προγραμματισμού, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ροδούλα Αθ. Ζήση.
Η ολομέτωπη επίθεση στον κόσμο της εργασίας, και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, τα ωράρια και το χρόνο εργασίας οδηγεί ήδη σε ακραία απόγνωση γυναίκες, μητέρες, άνεργες, τις γυναίκες που αναγκαστικά εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας κάτω από το αβάσταχτο βάρος της εκμετάλλευσης και της κατάργησης του οκταώρου, μη μπορώντας να συνδυάσουν την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή.
Η οικογένεια, για την οποία η ΝΔ υποτίθεται ότι νοιάζεται , τέθηκε ουσιαστικά υπό διωγμό, πλήρη αποδιοργάνωση και με πλήρη απουσία της παραμικρής στήριξης, εκ μέρους της πολιτείας.
Ταυτόχρονα με νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις της η κυβέρνηση της ΝΔ έθεσε εν αμφιβόλω, πισωγύρισε και ακύρωσε κατακτήσεις των γυναικών στη σφαίρα της πολιτικής και της κοινωνικής τους χειραφέτησης.
Τα μεγάλα ψέματα της Ν.Δ. και οι επιθέσεις της πολιτικής της στις γυναίκες της χώρας μας, φαίνονται καθαρά στο χώρο της εργασίας, του ασφαλιστικού, των κοινωνικών υποδομών και μέτρων, στην αυτοδιάθεση και τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα, στην μη ισότιμη πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, στην πολιτική, στα στερεότυπα, και γενικότερα σε όλες τις πτυχές της αντιδραστικής πολιτικής της Ν.Δ.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι η Ν.Δ. Καταστρατήγησε τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, στο χώρο των τραπεζών, εξάντλησε τις εργαζόμενες με την διεύρυνση του ωραρίου, την κατάργηση του 8ωρου και με την πληρωμή των υπερωριών, αποδόμησε τον προσωπικό και οικογενειακό χρόνο των γυναικών, οδήγησε στη διάλυση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπου κυρίως εργάζονται οι γυναίκες;
Χρησιμοποίησε την Ισότητα των φύλων, μόνο ως προεκλογικό εργαλείο, υποσχέθηκε δημαγωγικά στις γυναίκες λαγούς και πετραχήλια, λοιδόρησε το θεσμό του ολοήμερου σχολείου ως parking παιδιών, στη συνέχεια υποσχέθηκε γενίκευση του θεσμού, όπως και δημιουργία νέων κοινωνικών δομών στήριξης της οικογένειας και της εργαζόμενης μητέρας όμως μέχρι σήμερα κινείται στο «απόλυτο μηδέν».
Το έργο της κυβέρνησης για την μείωση της ανεργίας περιορίστηκε αυστηρά στην «επεξεργασία» των στοιχείων της καταγεγραμμένης ανεργίας με μόνο στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στην κοινή γνώμη.
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που κατά καιρούς ανακοινώνονται αφορά μόνο νέες θέσεις του δημοσίου τομέα που αξιοποιούνται για γαλάζια ρουσφέτια και πολιτική ομηρία των ανέργων.
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την τελευταία μελέτη του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ όπου καταγράφεται ότι το 96% των νέων θέσεων εργασίας είναι στον δημόσιο τομέα τον οποίο η Ν.Δ αντιλαμβάνεται πλέον ως «κομματικό της φέουδο»;
Αυτά είναι τα «έργα και οι ημέρες» της Ν.Δ και όσο και εάν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου