ΤΟΠΙΚΑ

Η κάλπη στις 16 Σεπτέμβρη θα βγάλει Εθνική μπάσκετ!

η-κάλπη-στις-16-σεπτέμβρη-θα-βγάλει-εθνι-851206

Ο τελικός του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας έχει προγραμματιστεί στη Μαδρίτη, την ημερομηνία που στην Ελλάδα θα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές

Σχεδόν δύο χρόνια πριν, στις 25 Σεπτεμβρίου 2005, οι Έλληνες είχαν ξεχυθεί στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική μπάσκετ των ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου. Φέτος, ο τελικός του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας έχει προγραμματιστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου στη Μαδρίτη, ημερομηνία που στην Ελλάδα θα διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές.

Ο αρχηγός της Εθνικής Μιχάλης Κακιούζης έχει… βαπτιστεί «προφήτης» από τότε που είχε προβλέψει πως οι διεθνείς θα επέστρεφαν με το χρυσό μετάλλιο από τη Σερβία. Χθες , στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανανέωση της συνεργασίας με την εταιρία που είναι χορηγός των Εθνικών ομάδων μπάσκετ, ο φόργουορντ της Κάχα Σαν Φερνάντο δήλωσε: «Θέλουμε να βγάλουμε τους Έλληνες στους δρόμους στις 16 Σεπτεμβρίου. Ξέρουμε ότι κάποιοι θα βγουν στους δρόμους εκείνη την ημέρα (λόγω εκλογών), αλλά εμείς θέλουμε να βγουν όλοι στους δρόμους, ανεξαρτήτου χρώματος. Να είμαστε ενωτικοί».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: «Η ομάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να τα καταφέρει. Ξεκινάμε σεμνά, αφού το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει κάνει βήματα προόδου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ικανοποιεί τους ανθρώπους του αθλήματος, γιατί θέλουμε να γίνει ακόμα πιο δημοφιλές. Με συγκέντρωση, υπομονή και πίστη θα πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε δέκα μέρες, που είναι αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, για να βελτιωθούμε περισσότερο και να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, εμείς απλά τους συμπαραστεκόμαστε και τους δείχνουμε το δρόμο».

Ερωτηθείς για τους δύο παίκτες που θα «κοπούν» από την τελική δωδεκάδα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησε: «Θέλουμε η ομάδα να αποτελείται από πάρα πολλούς παίκτες και οι πιο νέοι, όσο πιο πολύ μένουν, τόσο καλύτερα προετοιμάζονται και για το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εκτός, αφού μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Δεν έχει ολοκληρωθεί η ομάδα και η τελική της σύνθεση θα ανακοινωθεί μία-δύο μέρες πριν πάμε στην Ιταλία. Το κυρίαρχο είναι το εξής: Η ομάδα να έχει συνέχεια. Ο τρόπος της δείχνει ότι δεν σκεφτόμαστε μόνο αυτό το τουρνουά. Πρέπει να βασιζόμαστε στις ίδιες αρχές, αυτός ήταν ο στόχος από το 2004».

Ο… ευτυχισμένος Βασίλης Σπανούλης για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα, μετά από μία χρονιά στο ΝΒΑ, τόνισε: «Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι όταν αρχίσει το Ευρωμπάσκετ. Μας απασχολεί μόνο η ομάδα και τίποτα παραπάνω. Είναι δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή, αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε επιτυχημένοι».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ζήσης δήλωσε: «Θα δώσουμε τα πάντα για να φτάσουμε ψηλά και αν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος είπε: «Υπάρχουν τόσα μικρόφωνα που μπορεί να θεωρηθεί ότι είμαστε σε άλλη κατεύθυνση. Παρότι μας ταύτισαν με προεκλογικό αγώνα, οι υποχρεώσεις μας στην Ισπανία είναι μεγάλες και τα παιδιά με τον Παναγιώτη είναι συνεπείς και είμαι βέβαιος ότι σε αυτή τη συνάντηση θα είναι παρόντες και θα δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό. Θα δικαιωθούν οι προσδοκίες του κοινού που ανταποκρίθηκε στο τουρνουά Ακρόπολις εντυπωσιακά. Είναι ένα δείγμα ότι οι σχέσεις του μπάσκετ με τους φιλάθλους είναι ισχυρή και διαχρονική. Φάνηκε και από την παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, αλλά και από την τηλεθέαση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου