ΤΟΠΙΚΑ

«Τελειωμό» δεν έχουν τα πλαστά χαρτονομίσματα σε Κερασιά και Καναλια

τελειωμό-δεν-έχουν-τα-πλαστά-χαρτον-225972

Τα προμηθεύτηκαν και από τράπεζες όπως υποστηρίζουν συνταξιούχοι

Νέα διάσταση λαμβάνει το θέμα με τα πλαστά χαρτονομίσματα στα δημοτικά διαμερίσματα Κερασιάς και Καναλίων που βρέθηκαν στα χέρια συνταξιούχων καθώς υπάρχουν μαρτυρίες «παθόντων» που όπως ανέφεραν στις αρμόδιες υπηρεσίες, πληρώθηκαν τη σύνταξη μέσω τραπεζικών υποκαταστημάτων και όχι του ταχυδρόμου.Τα «νέα θύματα» είναι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που κάθε μήνα λαμβάνουν τη σύνταξή τους από διάφορες τράπεζες και που διαπίστωσαν επίσης ότι είχαν «φορτωθεί» με πλαστά χαρτονομίσματα.

H «περίεργη» αυτή υπόθεση έχει πλέον προκαλέσει έντονο προβληματισμό αλλά και ανησυχία ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν επαγγελματίες που πλέον βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς φέρονται να έχουν φορτωθεί πολλά χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ το τελευταίο διάστημα των καθημερινών συναλλαγών τους .

Όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ την προηγούμενη Παρασκευή σε Κερασιά και Κανάλια μετέβη κλιμάκιο δύο Επιθεωρητών των ΕΛΤΑ μετά από εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Λάρισας του Ταχυδρομείου προκειμένου να αναζητήσει την «άκρη του νήματος» αυτής της ιστορίας.

Οι δύο επιθεωρητές κατέγραψαν το πλαίσιο αναφορών που έκαναν οι συνταξιούχοι και τις μαρτυρίες παθόντων αλλά και επαγγελματιών ώστε να συνταχθεί πόρισμα το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι τι ακριβώς έχει συμβεί.

Οι περισσότεροι πάντως συνταξιούχοι έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα που ακόμη έχουν στην κατοχή τους δεν είναι πλαστά, καθώς ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί είναι φυσικό να έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους που μοναδικό τους έσοδο είναι η σύνταξη .

Δυσκολότερα βέβαια είναι τα πράγματα για τους επαγγελματίες που από τη μία έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία τόσες μέρες αναζητώντας την «πηγή των πλαστών χαρτονομισμάτων» και από την άλλη πολλές φορές βρίσκονται στην πολύ δύσκολη θέση να ενημερώσουν τους καταναλωτές για τα πλαστά χαρτονομίσματα αφού πλέον όλα ελέγχονται… από τα ειδικά μηχανήματα, τα οποία κάνουν «θραύση» στην περιοχή.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες μάλιστα προμηθεύτηκαν νέες μηχανές ανίχνευσης των πλαστών χαρτονομισμάτων προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο και την «πατήσουν δεύτερη φορά».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου