ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας η συνένωση

στο-δ-σ-νέας-ιωνίας-η-συνένωση-851206

Μετά την αναστάτωση των δημοτών της Νέας Ιωνίας και τα παράπονα που εκφράστηκαν σχετικά με τις διαδικασίες που προχωρά ο δήμαρχος της πόλης Παύλος Μαβίδης για τυχόν θέμα συνένωσης με τον όμορο Δήμο, σύσσωμη η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου με τον επικεφαλής της Κώστα Χαλέβα έθεσε το θέμα σε ημερήσια διάταξη στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο για τη Δευτέρα 27-8-2007 και ώρα 8:30 μ.μ., σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 95,παρ.2,εδ.2. Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Χαλέβας και στην οποία επίσης επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Ο συνδυασμός ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ, θεωρώντας το θέμα μείζονος σημασίας, πιστεύει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις από πλευράς δημάρχου για τη στρατηγική που προτίθεται να ακολουθήσει, προκειμένου να προστατεύσει το δήμο της Νέας Ιωνίας και τα κεκτημένα που έχει δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή.
Αγανάκτηση προκάλεσε η συμπεριφορά του Δημάρχου, ο οποίος πριν από οποιαδήποτε συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους και κατ΄ επέκταση με τους δημότες, προχώρησε σε δηλώσεις οι οποίες δεν εκφράζουν και την άποψη του δημοτικού συμβουλίου. Η διάλυση του Δήμου με σκοπό τη συνένωση, κλείνοντας βιώσιμες επιχειρήσεις και αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Να σημειωθεί ότι κανένας από τους άλλους όμορους δήμους που προτάθηκε η δυνατότητα συνένωσης δεν ανταποκρίθηκε, κυρίως αξιολογώντας την οικονομική δυσχέρεια που αντιμετωπίζει ο Δήμος Βόλου, προστατεύοντας έτσι την ευημερία του δικού τους Δήμου.
Ο εκάστοτε Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κάνει τις προσωπικές του δηλώσεις, όχι όμως και να προβαίνει σε ενέργειες αποδυνάμωσης του Δήμου προκειμένου και να τις υλοποιήσει.
Με επιστολή μας θα επικοινωνήσουμε με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εκφράσουν επίσης τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν επί του θέματος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου