Ελεγχος υδάτων στο Παναγιώτικο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-27, 20:29:47
Ελεγχος υδάτων στο Παναγιώτικο

Κλιμάκιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου με συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Γούναρη μετέβη σήμερα το πρωί το Φράγμα Παναγιώτικο και πήρε δείγματα για ανάλυση. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε με σκοπό να παρακολουθείται η πορεία στου φράγματος καθώς είναι ο μεγαλύτερος τροφοδότης υδάτων του Νοτίου Πηλίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Στο σημείο μετέβησαν δύο άτομα του Δήμου Νοτίου Πηλίου και τέσσερα άτομα από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Γούναρη και όπως έγινε γνωστό τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Η κίνηση αυτή όπως δήλωσε ο υπεύθυνος τομέα ύδρευσης κ. Κώστας Λεγαντής γίνεται σχεδόν τέσσερις φορές το χρόνο προκειμένου να παρακολουθούν και να καταγράφουν την πορεία του φράγματος: «Από το Δήμο Νοτίου Πηλίου κρατάμε αρχείο με στατιστικά προκειμένου να ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται το έργο. Με τους ελέγχους βλέπουμε αν υπάρχει ισορροπία στο φράγμα, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε αν χαθεί η ισορροπία από ένα έργο όπως είναι το συγκεκριμένο δύσκολα μπορεί να επανέλθει», τόνισε ο κ. Λεγαντής.

Από την πλευρά του ο κ. Αλέξανδρος Γούναρης τόνισε ότι ο έλεγχος γίνεται κάθε χρόνο σε τέσσερις περιόδους. «Με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου έχουμε μια άψογη συνεργασία και κάθε χρόνο πραγματοποιούμε έλεγχους στο Φράγμα Παναγιώτικο σε τέσσερις φάσεις. Οι έλεγχοι γίνονται γιατί το φράγμα είναι ένας ζωντανό σύστημα. Κάθε φορά καταγράφουμε των πληθυσμό των ψαριών, την διαφάνεια, το πλαγκτόν, τις μετρήσεις των πεδίων και γενικότερα παρακολουθούμε τον γεωλογικό κύκλο» τόνισε ο κ. Γούναρης.

Αναφερόμενος στην ποιότητα του νερού από το Φράγμα Παναγιώτικο ο κ. Γούναρης σημείωσε: «Πραγματικά το νερό διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η περιοχή δεν έχει ανθρώπινες πιέσεις».

Να σημειωθεί ότι στο σημείο μετέβησαν δύο μηχανήματα του εργαστηρίου και ένα σκάφος.

Ημερίδα τον Σεπτέμβριο στο Παναγιώτικο

Μια ημερίδα με περιβαλλοντικό χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Φράγμα Παναγιώτικο, σύμφωνα με τον υπεύθυνο στον τομέα ύδρευσης κ. Κώστα Λεγαντή η οποία θα έχει διπλό χαρακτήρα. «Τον Σεπτέμβριο θα γίνει στο Φράγμα μια ημερίδα που θα αφορά στην ενημέρωση των δημοτών σχετικά με το δίκτυο, το φράγμα και τις διανομές. Ο σκοπός της ημερίδας θα έχει ενημερωτικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα» σημείωσε ο κ. Λεγαντής.

Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα θα παραστούν όλοι οι φορείς της περιοχής.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=