ΤΟΠΙΚΑ

Ο Κώστας Καρτάλης σε συγκέντρωση στο Λαύκο

ο-κώστας-καρτάλης-σε-συγκέντρωση-στο-λ-851206

Επίσκεψη στο Λαύκο πραγματοποίησε ο Κώστας Καρτάλης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Ο Κώστας Καρτάλης συναντήθηκε με κατοίκους από το Λαύκο, το Προμύρι και τη Μηλίνα και συζήτησε θέματα που αφορούν στο Δήμο Σηπιάδος, το νομό Μαγνησίας αλλά και τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Ο Κώστας Καρτάλης διαπίστωσε την έντονη απογοήτευση των κατοίκων της περιοχής για την ακολουθούμενη αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και για τη μη τήρηση των υποσχέσεων σχετικά με την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ειδικά σε ό,τι αφορά στην προστασία των ελαιοκαλλιεργειών. Διαπίστωσε επίσης την ενόχληση των κατοίκων για την προκήρυξη των εκλογών από την Κυβέρνηση εν μέσω της τουριστικής περιόδου, γεγονός που οδηγεί στη μείωση της κίνησης και στην απώλεια εισοδημάτων.
Ο Κώστας Καρτάλης υποστήριξε ότι η ΝΔ έχει συμφωνήσει στην αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και στην περικοπή των αγροτικών επιδοτήσεων που αντιστοιχούν στην Ελλάδα από το 2009. Είχε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσει τις βασικές πτυχές του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική παραγωγή, το περιβάλλον, τον τουρισμό, το ασφαλιστικό και την παιδεία. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην αγροτική πολιτική, επεσήμανε τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ που συνοψίζονται στην καθιέρωση κατώτερης εθνικής σύνταξης για τον αγρότη στα 550 ευρώ (και 950 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι αγροτών), στην ενίσχυση του νέου αγρότη, στη δημιουργία συνεταιρισμών νέου τύπου που θα βασίζονται σε ομάδες παραγωγών, στη δημιουργία μητρώου αγροτών και στην προώθηση των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων.
Ο Κώστας Καρτάλης ενημέρωσε τέλος για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό και σημείωσε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας δεν θα αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως προγραμματίζει η Νέα Δημοκρατία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου