ΤΟΠΙΚΑ

Αναψε φωτιές η έρευνα του ΣΕΒ

αναψε-φωτιές-η-έρευνα-του-σεβ-229186

Φωτιές άναψε η έρευνα του ΣΕΒ Θεσσαλίας. Επίθεση στο ΣΕΒ με αφορμή τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποίησε για την οικονομική κρίση εξαπέλυσε χθες το ΕΚΒ που αφήνει αιχμές ότι ουσιαστικά «χρησιμοποιείται» η κρίση για να «προαναγγελθούν » απολύσεις προσωπικού και αντεργατικές ρυθμίσεις και χαρακτηρίζει την έρευνα ως «έκθεση της Τρόικας».

Το Ε.Κ. Βόλου χαρακτηρίζει αβάσιμα τα στοιχεία του ΣΕΒ κυρίως ως προς το σκέλος που αφορά στο εργατικό κόστος και επικρίνει το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία επικεντρώνονται στις επιχειρήσεις και όχι στο έμψυχο δυναμικό που είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

«Με τις Εκθέσεις της… Τρόικας αρχίζουν, απροκάλυπτα πλέον, να μοιάζουν οι περιοδικά δημοσιοποιούμενες «Έρευνες» του ΣΕΒ Θεσσαλίας, για τις Επιχειρήσεις της περιοχής μας» σημειώνει το ΕΚΒ και συνεχίζοντας υπογραμμίζει: «Με ύφος και επιχειρήματα ακριβώς ίδια μ’ εκείνα που επικαλούνται και οι ξένοι οικονομικοί δυνάστες της χώρας μας και οι εγχώριοι κυβερνητικοί υπηρέτες τους, προκειμένου να αφαιμάξουν τους Έλληνες μισθωτούς και να απαξιώσουν σε τριτοκοσμικά επίπεδα τη μισθωτή εργασία, επιχειρούν να ξαναφορτώσουν τα βάρη της κρίσης αποκλειστικά και μόνον στις πλάτες των… έμψυχων εργαλείων τους!

Στην έρευνα, βεβαίως, του ΣΕΒ –και αυτό ουδόλως ξαφνιάζει– δεν αποτυπώνεται η τραγική εικόνα του εξαθλιωμένου προσωπικού δεκάδων μικρών ή μεγάλων επιχειρήσεων. Επισημαίνεται και αποτυπώνεται μόνον, με εξεπίτηδες υπερτονισμένες σκιάσεις, το διάγραμμα της μείωσης των κερδών τους, που για άλλη μια φορά επιχειρείται να εμφανισθεί ως… ζημία, και προαναγγέλλεται (με ωμό και εκβιαστικό ύφος) ένας νέος κύκλος βάναυσης και πιεστικής μεθοδολογίας, για να φοβίσουν και να κάμψουν τους εργαζόμενους, προαναγγέλλοντας… κλείσιμο επιχειρήσεων και, φυσικά, (…αναπόφευκτες) απολύσεις».

Το ΕΚΒ εκτιμά ότι με πρόσχημα τα αποτελέσματα της έρευνας και με «ασπίδα» τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις «οι βιομήχανοι έχουν –ή έτσι νομίζουν– στα χέρια τους το πιο ισχυρό «όπλο» για να συνεχίσουν το πλιάτσικο των μισθών του προσωπικού τους, για να συνεχίσουν τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον όσων διεκδικούν τα στοιχειώδη βιοτικά και εργασιακά τους δικαιώματα» και καταλήγοντας διαμηνύει ότι «Οι εργαζόμενοι πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά το ψυχορράγημα του Καπιταλιστικού Συστήματος, δεν έχουν πλέον να δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω και θα αντισταθούν σθεναρά, όχι μόνο για να μην περάσουν οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, αλλά και για να ανακτήσουν όλα όσα τους έκλεψαν μέχρι σήμερα».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου