ΤΟΠΙΚΑ

Οι Ενοπλες Δυνάμεις

οι-ενοπλες-δυνάμεις-851206

Αν μη τι άλλο συνιστά θεσμική εκτροπή η συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν της πρόσφατης πολιτικής ζωής δεν συνέβη κάτι ανάλογο με εν ενεργεία αξιωματούχο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Ο αντίλογος ότι το Σύνταγμα της χώρας επιτρέπει την εκλογή των στρατιωτικών δεν μπορεί να ανατρέψει την γενική αίσθηση ότι το κυβερνών κόμμα, ακόμη και τις προηγούμενες δεκαετίες, πάντα είχε καλή σχέση με τα … «στρατά».
Επιπλέον η επιλογή Χηνοφώτη δείχνει μία ακόμη απόπειρα της κυβερνητικής παράταξης να υφαρπάξει τη ψήφο των στρατιωτικών, καθώς μετατίθεται μετεκλογικά η προεκλογική της υπόσχεση για αυξήσεις σε ποσοστό 8,5%. Ένα ζήτημα για το οποίο ήδη υπάρχει γκρίνια και μουρμούρα στους κόλπους των αξιωματικών και των αντρών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τα ίδια μουρμουρητά ακούγονται και στον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο, καθώς παραμένει μετέωρη η προεκλογική υπόσχεση για την ενσωμάτωση επιδομάτων στο ενιαίο μισθολόγιο.
Βλέποντας τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες η Κυβέρνηση και τη μη εκπλήρωση των υπεσχημένων ήδη από το… 2004, τα τρεισήμισι προηγούμενα χρόνια , επιχειρεί τώρα να κατευνάσει τις αντιδράσεις και στα πλαίσια αυτά δεν διστάζει να προχωρήσει σε επιλογές, που αν μη τι άλλο δεν ταιριάζουν με το ακηδεμόνευτο και το ανεξάρτητο πολιτικό φρόνημα από το οποίο πρέπει να διακατέχονται οι άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου