ΤΟΠΙΚΑ

Αναψαν «φωτιές» για το παζάρι

αναψαν-φωτιές-για-το-παζάρι-230146

Μείζον θέμα πήγε να δημιουργηθεί στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή την απόφαση που πήρε την περασμένη εβδομάδα στην κατεπείγουσα συνεδρίασή του για την εκμίσθωση με απευθείας ανάθεση των χώρων των οβελιστηρίων (ψησταριές) στην ετήσια εμποροπανήγυρη του Βόλου.

Το θέμα ανακίνησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Θεολόγης Διαμαντένιας, όταν σημείωσε ότι στην κανονιστική απόφαση αναφέρεται ότι ο χώρος που εκμισθώνεται για τα οβελιστήρια αναφέρει ότι είναι συνολικού εμβαδού 144 τ.μ . Τελικά όπως αποκαλύφθηκε η εκμίσθωσή του χώρου που παραχωρείται είναι 600 τ.μ., καθώς εκτός από το στεγασμένο χώρο των 144 τ.μ., στον επιχειρηματία παραχωρείται και κοινόχρηστος χώρος για τη διπλή ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Τη σκυτάλη από το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας πήρε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής της Απ. Νάνο να κάνει λόγο για σκόπιμη παραπλάνηση του Δημοτικού Συμβουλίου και για διάταξη που νοθεύει τον ανταγωνισμό. Ο Δήμαρχος στην αρχή φάνηκε να αιφνιδιάζεται και να αντιτείνει ότι θα ελέγξει το θέμα. Έσπευσε ωστόσο να επισημάνει ότι ο χώρος που παραχωρείται δεν μπορεί να είναι διαφορετικός από αυτόν που αναφέρεται στην προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού, με εξαίρεση, όπως πρόσθεσε, το μίσθωμα, το οποίο από 13.500 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή εκκίνησης, έπεσε στα 8.000 ευρώ που προσέφερε με κλειστή προσφορά του επιχειρηματίας. Προσφορά που είχε γίνει αποδεκτή μετά από ψηφοφορία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση του θέματος τα πνεύματα… άναψαν καθώς οι σύμβουλοι της μειοψηφίας επέρριψαν ευθύνες για το θέμα στον τοπικό Αντιδήμαρχο Γ. Καουνά, με τον τελευταίο να απαντά εκνευρισμένος προς τον κ. Μουλά όταν ο τελευταίος εκτός από την εμποροπανήγυρη έκανε αναφορά και στο εξώδικο της Κρεατεμπορικής που αποκλείστηκε από το διαγωνισμό εκμίσθωσης των Σφαγείων Βόλου στα οποία Πρόεδρος είναι ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας και Αισωνίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου