ΤΟΠΙΚΑ

Λίφτινγκ στο τμήμα Βελεστίνου – ΠΑΘΕ

λίφτινγκ-στο-τμήμα-βελεστίνου-παθε-230403

Εργα βελτίωσης και για το οδικό κομμάτι που συνδέει με το Βόλο και στο οποίο προκαλούνται πολλά τροχαία ατυχήματα

Τη βελτίωση οδικού τμήματος σύνδεσης του Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου σχεδιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το κομμάτι έχει εμφανίσει εκτεταμένες αστοχίες (σαμαράκια) σε όλο το μήκος του, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά τροχαία ατυχήματα και φθορές σε τροχοφόρα οχήματα.

Σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση ποσού 25.819 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης που πρόκειται να οδηγήσει στα συμπεράσματα για τα μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

«Ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή θέσαμε εξ’ αρχής ως κεντρική προτεραιότητά μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του τόπου μας. Ο δρόμος αυτός έχει υποστεί αρκετές φθορές και η ανάγκη βελτίωσης του είναι επιβεβλημένη. Η ολοκλήρωση της μελέτης πρόκειται να μας οδηγήσει στην αναζήτηση της κατάλληλης και ικανής χρηματοδότησης για το έργο αυτό», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Αντικείμενο της σύμβασης αποτελεί η εκπόνηση των γεωτεχνικών μελετών που απαιτούνται προκειμένου να καταστεί δυνατή η βελτίωση του υφιστάμενου οδικού τμήματος σύνδεσης του Βελεστίνου με τον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και την πόλη του Βόλου (μήκους 1,5 km περίπου), το οποίο παρουσιάζει εκτεταμένες αστοχίες του οδοστρώματος.

Η εκπόνηση της γεωτεχνικής μελέτης θα βασισθεί στα αποτελέσματα της γεωτεχνικής έρευνας που πρόκειται να ανατεθεί με άλλη σύμβαση. Στα πλαίσια της υπόψη μελέτης προβλέπεται να πραγματοποιηθεί: προγραμματισμός, επίβλεψη και αξιολόγηση των γεωτεχνικών ερευνών, γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης επιχώματος αρτηρίας και γεωτεχνική μελέτη αποκατάστασης – θεμελίωσης οδοστρώματος.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβαση ήταν ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας κ. Σπύρος Πετρίδης, ο γεν. δ/ντης Μεταφορών κ. Αντώνης Γαλερίδης, ο γεωλόγος κ. Ηλίας Κουτσής και ο ανάδοχος μελετητής κ. Ανέστης Αβραμίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου