Ζητούν δικαίωση των απεργών Χαλυβουργών Ασπροπύργου

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-24, 12:33:43
Ζητούν δικαίωση των απεργών  Χαλυβουργών Ασπροπύργου

Με κεντρικό σύνθημα να δικαιωθούν οι απεργοί χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, να φύγουν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής από τον Ασπρόπυργο και να παρθούν άμεσα μέτρα για τα ραδιενεργά απόβλητα της Χαλυβουργίας του Μάνεση στο Βελεστίνο στη βάση των θέσεων που διατύπωσαν τα σωματεία και οι φορείς της πόλης του Βόλου, τα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας αλλά και μέλη αριστερών οργανώσεων και κινημάτων εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας, κατήγγειλε την επίθεση των ΜΑΤ, της εισαγγελίας και της αστυνομίας απέναντι στους απεργούς της Χαλυβουργίας του Ασπροπύργου, ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουλίου, με τη χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απεργών αλλά και τα χθεσινά επεισόδια.

Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ «έπιασε» δουλειά στέλνοντας τις δυνάμεις καταστολής για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Μάνεση, να παραμείνει γκέτο το εργοστάσιο για να αβγατίσουν κι άλλο τα κέρδη του επιχειρηματία. Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να θάψουν τις εγκληματικές ευθύνες του Μάνεση στο Βόλο, όπου το ραδιενεργό φορτίο (Καίσιο -137) έχει προκαλέσει και συνεχίζει να προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή και υγεία των εργαζομένων σε Βελεστίνο και λιμάνι, στους κατοίκους, αλλά και στο περιβάλλον και την ατμόσφαιρα της περιοχής μας. Το μήνυμα είναι σαφές: μπροστά στη διασφάλιση των συμφερόντων του ομίλου όλοι πρέπει να γίνουν θύματα: οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του Μάνεση και ως παράπλευρες απώλειες οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των «κοινών» δήθεν συμφερόντων κεφαλαίου και λαού» σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Ρούσσας.

Ο ίδιος κάλεσε τους χαλυβουργούς του Βόλου να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, αποδοκίμασε τη στάση του τοπικού σωματείου, ενώ επίσης ανέφερε: «Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε τους αγώνες μας, την αντίστασή μας στη βαρβαρότητα που συνεπάγεται η πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα αντιμετωπίσουμε τη βία και τον αυταρχισμό που είναι το άλλο πρόσωπο αυτής της πολιτικής».

Μετά το πέρας της ομιλίας οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων Μαγνησίας, η ΔΑΣ-ΟΤΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με ανακοινώσεις τους επίσης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς του Ασπροπύργου και καταγγέλλουν τις επιθέσεις των ΜΑΤ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

(Φωτο: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ)

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=