«Πηλιορείτες εν Αιγύπτω»Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-23, 21:28:35
![]()
Στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου εκδηλώσεων και δράσεων με τίτλο: «Πηλιορείτες εν Αιγύπτω» διεξάγεται την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 9 μ.μ. στο Αρχοντικό Κωνσταντινίδη (Ξενώνας Γκαγιάννη)στη Ζαγορά Πηλίου η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Πηλιορείτες εν Αιγύπτω», «Η Ζαγοριανή παροικία & οι αδελφοί Κωνσταντινίδη».
Η πρώτη εκδήλωση του θεματικού κύκλου διοργανώνεται από την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ζαγοράς–Μουρεσίου, την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και το 13ο Φεστιβάλ Πηλίου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ζωής Σαμσαρέλου. Την εκδήλωση συντονίζει ο Νίκος Τσούκας, τ. Κοινοτάρχης Κοινότητας Μακρινίτσας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται ως αρχή της πρωτοβουλίας δράσεων και εκδηλώσεων σε συνδυασμό με την παρουσίαση του υπό εκπόνηση προγράμματος ψηφιοποίησης, τεκμηρίωσης και ανάδειξης του Αρχείου Απόστολος & Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης που υλοποιείται από τον Αλέξανδρο Καπανιάρης, M.A., Πληροφορικό, ερευνητή αρχείων και μέλος Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών ερευνών.
Ειδικότερα σκοπός της πρωτοβουλίας των δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο «Πηλιορείτες εν Αιγύπτω» με χρονικό ορίζοντα τα επόμενα τρία χρόνια είναι η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του έργου και της δράσης των «Πηλιορειτών εν Αιγύπτω» που αφορούν καταρχήν την περιοχή του Πηλίου και ευρύτερα της Μαγνησίας. Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Δημοφιλέστερα σήμερα
![]() 1
Μεγάλη η κινητοποίηση της αστυνομίας το απόγευμα της Δευτέρας μετά την πληροφορία...»
Τοπικά: 10:09:02
2
Αγνοείται από χθες το μεσημέρι 37χρονος Βολιώτης που αναζητείται από τους οικείους...»
Τοπικά: 09:46:22
3
Σε σουίτα του νοσοκομείου «Υγεία» νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες ο επιχειρηματίας Δημήτρης...»
Ελλάδα: 10:01:07
4
Νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Νέα Ιωνία βρέθηκε σήμερα το πρωί...»
Τοπικά: 12:08:03
5
Εφτιαξε ψεύτικο προφίλ για εκδίκηση σε δίκτυο ερωτικών γνωριμιών ...»
Τοπικά: 09:15:12
|