ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο το Περιφερειακό Συμβούλιο

στο-βόλο-το-περιφερειακό-συμβούλιο-231570

Στο Βόλο και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη, στις 7 μ.μ., η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν δύο θέματα. Η επερώτηση για την περιβαλλοντική καταστροφή του θεσσαλικού κάμπου εξαιτίας της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και η συζήτηση για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμένα Βόλου.

Τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Βόλου είχε φέρει ως θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», με αφορμή τα τότε δημοσιεύματα περί εκποίησης των λιμανιών της χώρας.
Η παράταξη καλεί τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει τάχιστα σε νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, όπως άλλωστε δεσμεύτηκε σήμερα. «Είναι δεδομένη η δική μας κάθετη αντίθεση σε οποιαδήποτε σκέψη ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου και θεωρούμε απαραίτητο να λάβει σαφή θέση και άμεσα το Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης, όποια μορφή και αν λάβει αυτή, είτε ως ευθεία εκποίηση είτε με το πρόσχημα των «συμβάσεων παραχώρησης»», αναφέρει η περιφερειακή παράταξη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου