ΤΟΠΙΚΑ

Βέβαιες για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ …

βέβαιες-για-τη-νίκη-του-πασοκ-851206

Εκτός από την κοινή τους καταγωγή, την πολιτική τους διαδρομή μέσα από τον ίδιο πολιτικό χώρο, τον Σοσιαλιστικό, την προσφορά τους στα κοινά ως βουλευτίνες, η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση και η βουλευτής της Γαλλίας Μαριέττα Καραμανλή έχουν και κάτι άλλο κοινό: την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαγράψει νικηφόρα πορεία στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου.
Οι δύο γυναίκες πολιτικοί, οι οποίες συνδέονται μέσα από μακρόχρονη φιλική σχέση και έχουν συνεργαστεί στενά σε πολλούς τομείς στο πλαίσιο αδελφοποίησης του Λεμάν της Γαλλίας και του Βόλου, μίλησαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Ξενία Βόλου, με τις επικείμενες εκλογές της Ελλάδας να κυριαρχούν.
«Δεν πιστεύω στα μαντεία», ήταν η πρώτη αντίδραση της κ. Καραμανλή όταν κλήθηκε να εκτιμήσει το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών για την Ελλάδα. «Το αποτέλεσμα –είπε- κρίνεται από την πολιτική δουλειά και το πρόγραμμα του καθενός. Υπάρχει μια νέα κατάσταση στην Ελλάδα. Δύο κόμματα με διαφορετικά προγράμματα και δύο αρχηγοί με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων», ανάφερε και πρόσθεσε ότι ως Σοσιαλίστρια ελπίζει ότι «το πρόγραμμα του Γιώργου θα κατανοηθεί από το λαό».
Η κ. Καραμανλή σχολίασε ότι οι εκλογές γίνονται λίγο γρήγορα, ωστόσο, εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι ο λαός θα σκεφτεί ψύχραιμα και σωστά, θα συγκρίνει τα προγράμματα των κομμάτων, την ικανότητα των αρχηγών τους και θα κρίνει.
Πρόβλεψη της βουλευτή της Γαλλίας από το Βόλο είναι ότι στη Μαγνησία το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει πάνω από δύο έδρες. «Υπάρχουν άξια άτομα, τα οποία περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και αν οι ψηφοφόροι δε δουν τις ικανότητές τους και τη θέληση για προσφορά, τότε θα είναι «τυφλοί»», είπε η κ. Καραμανλή.
Στις 16 Σεπτεμβρίου η ίδια θα είναι στη Μαγνησία, καθώς έχει δικαίωμα ψήφου και στις εκλογές της Ελλάδας.
«Το ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνθηκε αιφνιδιασμό», ήταν το σχόλιο της βουλευτή Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφιας Ροδούλας Ζήση σε ερώτηση για την πρόωρη και βιαστική προκήρυξη των εκλογών. Όπως τόνισε, «εκείνος που αιφνιδιάστηκε ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».
Η κ. Ζήση δήλωσε βέβαιη για την εκλογική νίκη του κόμματός της, για δύο κυρίως λόγους: ο πρώτος ότι η ιστορία, η εμπειρία, αλλά και η αυτοκριτική του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση προσδίδουν στο κόμμα ετοιμότητα και συλλογικότητα για να κερδίσει τους μεγάλους στόχους και το δεύτερο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτελεί έναν σύγχρονο πολιτικό, με όραμα και εγγύηση την επιτυχία τους σε όλες τις θέσεις.
«Είμαστε αισιόδοξοι, έτοιμοι και σίγουροι για τη νίκη», δήλωσε η κ. Ζήση.
Πριν η συζήτηση «ανάψει» γύρω από τις κάλπες της 16ης Σεπτεμβρίου, η κ. Ζήση μίλησε για τη βολιώτισσα, τη φίλη, τη γυναίκα με μακρά διαδρομή στα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, που τιμά το Βόλο και τη Μαγνησία, την κ. Μαριέττα Καραμανλή.
Η γνωριμία της κ. Ζήση με την κ. Καραμανλή έγινε σε εκδήλωση στο Λεμάν της Γαλλίας, το 1989, όταν η βουλευτής Μαγνησίας, τότε δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του δήμου Βόλου, επισκέφθηκε τη γαλλική πόλη.
Έκτοτε έγιναν φίλες και οι σχέσεις τους, πέρα από τη συνεργασία που ανέπτυξαν στο πλαίσιο αδελφοποίησης του Λεμάν και του Βόλου, έγιναν πιο στενές, καθώς η κ. Ζήση ανέλαβε τα καθήκοντα της νονάς για την κόρη της κ. Καραμανλή, τη Μελίνα.
«Τα πράγματα άλλαξαν, εμείς, όμως, όχι. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μην ξεχνάμε από πού ερχόμαστε, ποιες είναι οι ρίζες μας. Να μην ξεχνάμε ποιος μας έστειλε στο Κοινοβούλιο και ποιον εκπροσωπούμε», ανέφερε η κ. Καραμανλή.
Μίλησαν ακόμη για τη μεγάλη σχέση και τη συνεργασία σε πολλούς τομείς που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων, Λεμάν και Βόλου, ενώ η κ. Καραμανλή ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως οι δήμαρχοι των δύο πόλεων είναι άξιοι πολιτικοί, με όραμα.
Για αυτή την αδελφοποίηση, με παραγωγικό και όχι φολκλορικό χαρακτήρα, η κ. Ζήση πρόσθεσε ότι οφείλονται πολλά στη δημαρχιακή επιτροπή του Δημ. Πιτσιώρη, που τότε της είχε αναθέσει τα καθήκοντα της «υπουργού Εξωτερικών» το

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου