ΤΟΠΙΚΑ

Να μπει στα ρεκόρ Γκίνες ο Καραμανλής

να-μπει-στα-ρεκόρ-γκίνες-ο-καραμανλής-851206

Ο Συνασπισμός είναι αντιπολίτευση «πρωτοπόρα, ουσιαστική, κινηματική, εναλλακτική, ενωτική και με προτάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΣΥΝ, αλλά και την συγκίνησή του, γιατί όπως είπε, σήμερα έκανε την τελευταία δημόσια τοποθέτησή του ως πρόεδρος του Συνασπισμού καθώς στο εξής θα είναι και τυπικά επικεφαλής του ενωτικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι λίγος, όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει πίσω του τριάμισι χρόνια έντονης δράσης σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της και όπως είπε «μας φτάνει ο χρόνος για να ξανασυναντηθούμε μπροστά στις κάλπες με όλους αυτούς που μας είδαν σα συντρόφους, ως σημείο αναφοράς, ως αντιπολίτευση ουσίας και μάχης. Και πρώτα από όλα με τους νέους και τις νέες. Αυτούς που θεωρούσαν ‘φυτά’, απολίτικους, μοναχικούς, ατομικιστές, καριερίστες, συντηρητικούς και αναδεικνύονται σε εκρηκτική ελπίδα για το μέλλον».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θα έπρεπε να μπει στο βιβλίο Γκίνες» γιατί «είναι ίσως πρώτη φορά που επικεφαλής κυβέρνησης ζητάει πρόωρες εκλογές για έκτακτους λόγους και δεν αναφέρει το κυρίαρχο θέμα της εποχής: Το ολοκαύτωμα του δασικού πλούτου της χώρας. Κι αυτό μάλιστα σε μια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, σε όλο τον κόσμο έχουν ως μια από τις προτεραιότητές τους την αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτό δείχνει πόσο αναχρονιστική είναι η ΝΔ. Και δε διορθώνεται όσες φορές από εδώ και πέρα κλίνει τη λέξη περιβάλλον ο πρωθυπουργός. Για εμάς η οικολογία είναι στο κέντρο της δράσης μας. Και η δράση μας συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: νέα γενιά, πρώτα νέα γενιά, οικολογία, κοινωνικό κράτος».
Επίσης ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την Συνταγματική Αναθεώρηση τονίζοντας ότι «θέλουμε και μπορούμε να έχουμε πριν από τις κάλπες τη Συνταγματική Αναθεώρηση της ΝΔ, που είναι σε μια κατεύθυνση οπισθοδρομική, νεκρή», ενώ αναφερόμενος και στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι στις χθεσινές παρεμβάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μας προκάλεσε εντύπωση ότι δεν υπήρξε καμία αναφορά σε αυτό το θέμα. Ο κ. Αλαβάνος κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να λάβει μια σαφή θέση, μια θέση καταψήφισης της Συνταγματικής Αναθεώρησης στη νέα Βουλή , σε όλα της τα άρθρα, στο άρθρο 16, το άρθρο 24, στα υπόλοιπα. Με αυτό τον τρόπο όποιο αποτέλεσμα και αν προκύψει από τις εκλογές, η Συνταγματική Αναθεώρηση δε θα υπάρχει δεδομένου ότι χρειάζονται 180 ψήφοι βουλευτών.
Αναφερόμενος τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος είπε: «είναι η τελευταία ίσως φορά πριν από τις εκλογές που σας μιλώ ως Πρόεδρος του κόμματός μου, με το έμβλημα του κόμματός μου, όπως βλέπετε. Από εδώ και πέρα σε όλη τη μετεκλογική περίοδο, θα ασκήσω το ρόλο μου ως επικεφαλής του ενωτικού ψηφοδελτίου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με τη διεύρυνση που υπήρξε και η οποία συνεχίζεται είναι ίσως το μεγαλύτερο ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς στην πολιτική σκηνή του τόπου, την τελευταία δεκαετία. Καλούμε όλους τους αριστερούς να μας στηρίξουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια ενότητας, κινηματικής δράσης, αποτελέσματος, αξιών. Προσωπικά, αισθάνομαι για αυτό μεγάλη ευθύνη, τιμή και συγκίνηση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου