Επτά μήνες… περιμένει το ΚΕΠΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-21, 10:42:04
Επτά μήνες… περιμένει το ΚΕΠΑ

Καθηλώθηκε στο κρεβάτι μετά από πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που παρ’ ολίγον να της στοιχίσει τη ζωή. Για αρκετό καιρό νοσηλευόταν στην εντατική, από την ώρα όμως που συνήλθε ξεκίνησε ο πραγματικός Γολγοθάς για μία 47χρονη Βολιώτισσα.

Τα τραύματα που της άφησε το τροχαίο πολύ σοβαρά και οι εγχειρήσεις αλλεπάλληλες ακόμη και τώρα, ένα χρόνο μετά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και επτά μήνες περιμένει υπομονετικά να ειδοποιηθεί από την ειδική επιτροπή του ΚΕΠΑ στο ΙΚΑ Βόλου προκειμένου να περάσει από επιτροπή για να πιστοποιηθεί η αδυναμία της να εργαστεί ώστε να έχει δικαίωμα να λαμβάνει επίδομα αναπηρίας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί επίσημα από τις 26 Ιανουαρίου, έκτοτε όμως δεν έχει ειδοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χωρίς κανένα εισόδημα, με ένα γιο να σπουδάζει, ουσιαστικά συντηρείται από τη σύνταξη των δύο ηλικιωμένων γονιών της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινή επιβίωσή της. Επιπλέον έχει μπροστά της… το αμέσως επόμενο διάστημα νέες επεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί όσο μπορεί η κατάσταση της υγείας της.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η ίδια γεμάτη απόγνωση δήλωσε απογοητευμένη και ταυτόχρονα έντονα δυσαρεστημένη, καθώς όπως τόνισε «εισπράττει την αδιαφορία της Πολιτείας που επί επτά ολόκληρους μήνες μέσα από τις υπηρεσίες της δεν κατάφερε όχι να δώσει μία λύση στο πρόβλημα της, αλλά ούτε καν να ασχοληθεί και να δώσει μία κατεύθυνση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί».

«Όσες φορές και εάν απευθύνθηκα στις υπηρεσίες του ΚΕΠΑ για να ενημερωθώ πότε θα εξεταστώ από την επιτροπή δεν πήρα σαφείς απαντήσεις. Αρχικά μου αναφέρθηκε ότι διαπιστώθηκαν λάθη στα δικαιολογητικά, τα οποία φυσικά προσκομίστηκαν στη συνέχεια εκ νέου από τους γονείς μου. Όμως από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα ουδείς με έχει ενημερώσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και το χρονοδιάγραμμα, ώστε να εξεταστεί από την επιτροπή που θα αποφανθεί εάν δικαιούμαι ή όχι επίδομα».

Τόσο η ίδια, όσο και οι γονείς της με τους οποίους συνομίλησε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, νιώθουν ότι η υπομονή τους έχει πλέον εξαντληθεί. Η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη και είχαν πιστέψει ότι κάποια στιγμή θα άνοιγε ο δρόμος για την έγκριση ενός επιδόματος προκειμένου να βοηθηθεί το παιδί τους που πλέον αδυνατεί να εργαστεί και εξαρτάται οικονομικά από τους ίδιους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά τις επισημάνσεις των αρμοδίων του ΚΕΠΑ που λειτουργεί στο ΙΚΑ Βόλου από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι η λειτουργία της υπηρεσίας είναι η καλύτερη δυνατή με βάση τα διαμορφωμένα δεδομένα, εντούτοις υπάρχουν αρκετά παράπονα και διαμαρτυρίες κυρίως από χρόνια πάσχοντες που είχαν εγκεκριμένη αναπηρία και ελάμβαναν συγκεκριμένα επιδόματα, αλλά και ανθρώπους που είναι καθηλωμένοι για καθυστερήσεις στην εξέτασή τους από την επιτροπή των γιατρών που εγκρίνει τα νέα ποσοστά αναπηρίας για να μπορούν να κατοχυρώσουν την παροχή ειδικού προνοιακού επιδόματος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=