ΤΟΠΙΚΑ

Εξορμήσεις κυνηγών σε Μακεδονία – Θράκη

εξορμήσεις-κυνηγών-σε-μακεδονία-θρά-851206

Περισσότεροι από χίλιοι κυνηγοί απ΄ ολόκληρη τη Μαγνησία έχουν αφήσει τις τελευταίες μέρες τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και έχουν εκδράμει στη Μακεδονία και στη Θράκη, προκειμένου να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους χόμπυ, το οποίο ξεκινά από σήμερα, πρώτη μέρα της νέας κυνηγετικής περιόδου.
Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη φύγει από το Βόλο και από τις γύρω περιοχές από τις αρχές της εβδομάδος που μας πέρασε, σε μία προσπάθεια να ανιχνεύσουν τα «κυνηγοτόπια» και τα «περάσματα» των πουλιών, τα οποία είναι και τα μόνα που επιτρέπονται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά το κυνήγι για το λαγό και το αγριογούρουνο.
Ο Βόλος είναι «κυνηγομάνα», υποστηρίζει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου κ. Νικολάου, ο οποίος παράλληλα στηλιτεύει ως απαράδεκτη και άκρως μειωτική για το σύνολο των μελών του Συλλόγου την προ μηνός ενέργεια τριών λαθροθήρων που συνελήφθησαν από άντρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής να κυνηγούν αγριογούρουνα στις καμένες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού εκτάσεις του Πηλίου στο Νεοχώρι. Ακόμη ο Πρόεδρος του Συλλόγου στέκεται με ιδιαίτερη υπερηφάνεια στο εκτροφείο του Συλλόγου στην περιοχή «Παλιούρι» του Δήμου Αισωνίας, ενώ θεωρεί θετικό το γεγονός ότι με απόφαση του Δασαρχείου απαγορεύθηκε το κυνήγι στην περιοχή «Σωρός», κάτι που, όπως λέει, ήταν πάγιο και χρόνιο αίτημα του Συλλόγου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου