ΤΟΠΙΚΑ

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου : “Μήδεια” η θρυλική “Ζουμπουλία”

ελισάβετ-κωνσταντινίδου-μήδεια-η-851206

Στο “παρά πέντε” προέκυψε η πρόταση του Σταμάτη Φασουλή για τον ρόλο της “Μήδειας” του Μποστ, ανατρέποντας άρδην τα καλοκαιρινά σχέδια της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η δημοφιλής “Ζουμπουλία” του σήριαλ που “έσπασε ταμεία”, μονοπωλώντας επί δύο χρόνια το ενδιαφέρον χιλιάδων τηλεθεατών, δοκιμάζει επιτυχώς τις αστείρευτες υποκριτικές της δυνάμεις, προσεγγίζοντας έναν νέο θεατρικό χαρακτήρα. Η πρωταγωνίστρια της παράστασης, που θα απολαύσουμε στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου στις 30 και 31 Αυγούστου, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καλλιτεχνική της πορεία, προσεγγίζοντας με τον δικό της, ξεχωριστό τρόπο την κωμική πλευρά της τραγωδίας. Κατά ευτυχή συγκυρία, η υπόθεση εκτυλίσσεται “στης Ιωλκού τα χώματα”, όπως αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά, για να προσθέσει “είναι πάρα πολύ συγκινητικό για μένα, διότι έχω πάρα πολύ μεγάλους δεσμούς με την περιοχή. Τον θεωρώ τόπο μου τον Βόλο”.
Κατά συνέπεια, για την ίδια είναι “στοίχημα” που “θέλει να κερδίσει” η ανταπόκριση των θεατρόφιλων της περιοχής στη νέα θεατρική πρόταση-πρόκληση. Παρά το γεγονός ότι γίνεται καθημερινά αποδέκτης εκδηλώσεων λατρείας, η χαρισματική ηθοποιός διατηρεί τις προσωπικές ισορροπίες, ατενίζοντας με θετική σκέψη και αισιοδοξία το μέλλον. Οπως ομολογεί, ωστόσο, με περισσή ειλικρίνεια, “την “Ζουμπουλία” την έχω αφήσει σε ένα κομμάτι μέσα μου κι αν χρειαστεί να την ανασύρω και πάλι, θα μπορώ να την ανασύρω με πάρα πολύ μεγάλη μου χαρά, αλλά τώρα η πρόκλησή μου είναι η “Μήδεια”, που είναι ένας πάρα πολύ ενδιαφέρων ρόλος”. Η πληθωρική “Ζούμπι”, που έχει γράψει τη δική της τηλεοπτική ιστορία, παραχωρεί τη θέση της σε μια εντελώς διαφορετική προσωπικότητα που όμως φέρει τη σφραγίδα ευαισθησίας ενός γνήσιου υποκριτικού ταλέντου, που εξελίσσεται διαρκώς.

-Ηταν πρόκληση μετά το θρυλικό τηλεοπτικό “Παρά πέντε” η θεατρική “Μήδεια” του Μποστ;
Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι ήταν πρόκληση στο παρά πέντε αυτός ο ρόλος, γιατί ετοιμαζόμουν να πάω διακοπές. Στο παρά πέντε με πέτυχε κυριολεκτικά η πρόταση του Σταμάτη Φασουλή για τον ρόλο της “Μήδειας”, διότι ήθελα να κάνω διακοπές και να ξεκουραστώ μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς στο θέατρο και την τηλεόραση.

-Ποιός ήταν ο λόγος που σας έκανε να απαντήσετε καταφατικά;
Ο λόγος ήταν ο Σταμάτης Φασουλής, αλλά και ο ρόλος, ο οποίος έχει για μένα το ίδιο βάρος όπως και ο Σταμάτης. Είναι ένα έργο που αγαπώ πολύ και αυτός ο ρόλος θεωρώ ότι είναι πρόκληση για μια ηθοποιό της δικής μου γκάμας. Είναι ένας ρόλος που μου ταιριάζει.

-Η πληθωρική “Ζουμπουλία” εισέρχεται, δηλαδή, στα αρχαιοσατυρικά μονοπάτια για να σαρώσει;
Μπήκα με δύναμη, αλλά μπορώ να σας πω ότι στην αρχή το θεωρούσα εύκολο. Στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι πολύ επικίνδυνα μονοπάτια αυτά. Είναι μονοπάτια δύσβατα τα κείμενα του Μποστ. Το θέμα δεν είναι να πεις τα λόγια, τα λόγια είναι πολύ υπονομευτικά και αυτό στην αρχή το αντιμετώπισα επιπολαίως, θα έλεγα. Στην πορεία είδα ότι θέλει πολύ περισσότερη δουλειά και προσπάθεια. Προσωπικά δεν παραιτούμαι ποτέ από τα δύσκολα, γιατί θεωρώ ότι οι προκλήσεις είναι το ενδιαφέρον της ζωής. Νομίζω ότι είμαστε ταυτόσημες εγώ και η Μήδεια σε αυτή τη φάση της ζωής μας. Δηλαδή συμπλέουμε, μπορώ να πω, αλλά δεν ήταν εύκολο να την προσεγγίσω. Νόμιζα ότι την ήξερα τη θάλασσα αλλά είχε βουβά κύματα από κάτω.

-Ποιά είναι τα κοινά σημεία σας με την κατά Μποστ “Μήδεια”;
Εχουμε κοινά πατήματα. Εχει μια τρέλα αυτός ο ρόλος, είναι απρόβλεπτος, το ίδιο κι εγώ, έχει κυκλοθυμικές καταστάσεις, δηλαδή, έχω πολλά κοινά στοιχεία με τη γυναίκα που ενσαρκώνω.

-Δεν υπάρχει δηλαδή καμία συνάφεια με τη “Ζουμπουλία” του “Παρά πέντε”…
Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση με τη “Ζουμπουλία”. Αμα ψάξεις για κοινά σημεία, μπορεί κάποιος ήχος να σου θυμίσει κάτι. Αυτό είναι εξάλλου και το ζητούμενό μου, διότι δε θα έκανα ποτέ ένα ρόλο που να είναι ίδιος αμέσως μετά τη “Ζουμπουλία”.

-Ο απόηχος του θρυλικού σήριαλ θα σας ακολουθεί, όπως όλα δείχνουν, για πολύ καιρό ακόμη…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου