ΤΟΠΙΚΑ

Σταμάτησαν τα πούλμαν με τους τουρίστες!!!

σταμάτησαν-τα-πούλμαν-με-τους-τουρίστ-851206

Μία πρωτοφανής ενέργεια έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στο Αχίλλειο. Δεκαοκτώ συνολικά άτομα, επαγγελματίες της περιοχής, σταμάτησαν τουριστικά λεωφορεία που κινούνταν προς το λιμάνι με σκοπό να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τους μετέφεραν στις Κουκουναριές της Σκιάθου.
Οι διαμαρτυρόμενοι, όπως έγινε γνωστό, ήταν 18 άτομα και τα πνεύματα δεν οξύνθηκαν εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης που ήταν παρούσα στην περιοχή. Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι οι τουριστικοί πράκτορες μεταφέρουν τους ξένους τουρίστες από τα παράλια της Κατερίνης και της Λάρισας, μέσω του Αχίλλειου, στις Κουκουναριές, για μονοήμερες κρουαζιέρες στο νησί του Παπαδιαμάντη, χωρίς καμιά ολιγόωρη στάση στην περιοχή τους για την τόνωση της οικονομικής ζωής της περιοχής.
Σημειώνεται πως καθημερινά και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δέκα έως δεκαπέντε πούλμαν μετακινούνται από τα παράλια της Κατερίνης και της Λάρισας, μέσω Αχίλλειου, προς τις Κουκουναριές. Η μετακίνησή τους γίνεται με πέντε καραβάκια που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη γραμμή (Αφρικάνα, Ταρζάν, Απόλλων, Ερμής και Σκιάθος), οι ιδιοκτήτες των οποίων έναντι αντίτιμου 10-15 ευρώ και κατόπιν προηγούμενης συμφωνίας με τους τουρ οπερέιτορς, μεταφέρουν για μονοήμερη κρουαζιέρα τους τουρίστες στις Κουκουναριές για μπάνιο και φαγητό και επιστρέφουν αργά το απόγευμα – το ταξίδι διαρκεί 2 ½ ώρες – στο Αχίλλειο και από εκεί με τα πούλμαν επιστρέφουν στα ξενοδοχεία, όπου διαμένουν στα παράλια της Λάρισας και της Πιερίας. Οι ξένοι τουρίστες που μετακινούνται με τα συγκεκριμένα πλοία είναι συνήθως Ούγγροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Τσέχοι, Σλοβάκοι κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου