ΤΟΠΙΚΑ

Σε θέση μάχης οι κομματικοί μηχανισμοί

σε-θέση-μάχης-οι-κομματικοί-μηχανισμο-851206

Τα επτά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία επικυρώνει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο συγκαλείται υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
Τα «χαρτιά» ανοίγουν για τους υποψηφίους της Μαγνησίας, με τον ένα μήνα της προεκλογικής περιόδου έως την προσφυγή στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών να έχει ξεκινήσει ήδη να μετρά αντίστροφα.
Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι στη λίστα των υποψηφίων συμπεριλαμβάνονται εκτός από τη βουλευτή Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση και τον πρώην πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ Κ. Καρτάλη, οι: Πετρούλα Ντελεδήμου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Νιζάμης, δικηγόρος, Γιάννης Αναστασίου, δημοσιογράφος, Γιάννης Πολύζος, γιατρός και Τζούλια Τσαλίκη, μηχανικός και νομαρχιακή σύμβουλος.
Οι πληροφορίες για τις τελευταίες ώρες λίγο πριν το κλείσιμο του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία ανέφεραν ότι την έβδομη θέση θα καταλάβει η κ. Τσαλίκη και όχι ο Δημήτρης Γεωργιάδης, χωρίς, όμως, να αποκλείεται και αυτό το ενδεχόμενο.
Το «δρόμο» προς το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί, ακολουθούν σήμερα δεκάδες στελέχη του κόμματος τοπικά.
Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση της Εκλογικής Επιτροπής Αγώνα. Εκτός από εκλεγμένους δημάρχους και αιρετούς της αυτοδιοίκησης, στην Επιτροπή πρόκειται να συμμετέχουν προσωπικότητες της τοπικής πολιτικής σκηνής και στελέχη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Την ίδια στιγμή, οι εκδηλώσεις για την 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, θα λάβουν ειδικό βάρος εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη είναι η επετειακή για το κόμμα ημέρα να συνοδευτεί με εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας.
Το εκλογικό «στρατηγείο» του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία φαίνεται ότι θα εργάζεται σε λίγες ημέρες από τον ισόγειο χώρο της πολυκατοικίας στη διασταύρωση των οδών Αργοναυτών με Καρτάλη. Οι διαδικασίες για να κλείσει το εκλογικό κέντρο και να διαμορφωθεί κατάλληλα γίνονται εσπευσμένα.
Ο «μηχανισμός» του τοπικού ΠΑΣΟΚ δηλώνει πανέτοιμος για την εκλογική μάχη της 16ης Σεπτεμβρίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Βόλο.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Κ. Καραμανλή να πραγματοποιεί στο Βόλο την κεντρική προεκλογική του ομιλία για τη Θεσσαλία, με δεδομένο ότι τον Ιούνιο επισκέφθηκε και μίλησε στη Λάρισα, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος και κυρίως εξαιτίας του ότι η Ν.Δ. έχει «μετρήσει» πρόσφατα την απώλεια της Νομαρχίας και του μεγαλύτερου δήμου στη Μαγνησία.
Με βάση αυτό το ενδεχόμενο, διάφορες εισηγήσεις γίνονται στη Χαριλάου Τρικούπη για την τελική συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλία. Τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει το Βόλο, ωστόσο, δεν θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς αφενός μεν έχει επισκεφθεί τη Μαγνησία αρκετές φορές πρόσφατα, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη επισκέπτεται την Καρδίτσα.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το «παρών» στην τελική συγκέντρωση θα δώσουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ν.Δ.
Σε εγρήγορση βρίσκονται τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο σχεδιασμός της Ρηγίλλης προβλέπει η κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλία να πραγματοποιηθεί στο Βόλο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βόλος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για επίσκεψη του κ. Καραμανλή, καθώς πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκε τη Λάρισα, ενώ και τα αποτελέσματα των εκλογών σε Νομαρχία και τους Δήμους Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αλμυρού επιτάσσουν την παρουσία του.
Επίσης οι εμφανίσεις του Γιώργου Παπανδρέου στη Μαγνησία, ειδικά την περίοδο των πυρκαγιών στο Πήλιο, έχουν «θορυβήσει» τα στελέχη του κόμματος, που συγκλίνουν στην παρουσία του Κ. Καραμανλή στο Βόλο.
Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο στη διάρκεια της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη ΝΟΔΕ Μαγνησίας την οποία συγκαλεί ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Πέτρος Μπατζιάκας, και θα παρα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου