ΤΟΠΙΚΑ

Οι παράγοντες που θα επιδράσουν στις εκλογές

οι-παράγοντες-που-θα-επιδράσουν-στις-ε-851206

Το εκλογικό τοπίο, μετά την προχθεσινή επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού για εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη, έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά. Βουλευτές και υπουργοί άρχισαν να προετοιμάζονται πυρετωδώς για την όποια προεκλογική περίοδο τους απομένει, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να βρεθούν κοντά στους ψηφοφόρους, ν΄ αφουγκραστούν προβλήματα και φυσικά να κερδίσουν όσους περισσότερους υποστηρικτές μπορούν. Ωστόσο εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η άποψη των εν ενεργεία, αλλά και υποψηφίων βουλευτών της Μαγνησίας σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές. Ο «Τ» δημοσιεύει σήμερα απόψεις των κ.κ. Θανάση Νάκου, Γιώργου Σούρλα, Ζέττας Μακρή, Ροδούλας Ζήση, Νίκου Γκατζή, Κώστα Καρτάλη, Πετρούλας Ντελεδήμου και Κώστα Πουλάκη. Τα δύο ερωτήματα που τους τέθηκαν έχουν ως εξής:
• Τι πιστεύετε ότι διακυβεύεται για τη χώρα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές;
• Ποιοι είναι κατά τη γνώμη σας οι παράγοντες που θα επιδράσουν καταλυτικά στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα;
Οι απαντήσεις των πολιτικών στελεχών και των τεσσάρων κομμάτων έχουν ως εξής ως προς την πρώτη ερώτηση.

Τι πιστεύετε ότι διακυβεύεται για τη χώρα στις ερχόμενες εθνικές εκλογές;

Θανάσης Νάκος, Υφυπουργός Εσωτερικών
Η Νέα Δημοκρατία ζητά την ανανέωση της λαϊκής εντολής για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που ξεκίνησε την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης. Στην πρώτη περίοδο, το βάρος δόθηκε κυρίως στην οικονομία, προκειμένου να αναστραφεί η πτωτική πορεία και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Η άρση της επιτήρησης ήταν μια ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της Κυβέρνησης, η οποία μας λύνει τα χέρια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των ασθενέστερων τάξεων. Στη δεύτερη τετραετία, η προσοχή μας θα στραφεί στη νέα γενιά μεταρρυθμίσεων, με προτεραιότητες την εξυγίανση ασφαλιστικού και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος. Με την ψήφο στις 16 Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός απαντά στο ερώτημα: Θέλουμε μια πορεία σίγουρων μεταρρυθμίσεων προς τα εμπρός ή θέλουμε να γυρίσουμε πίσω;

Γιώργος Σούρλας, Αντιπρόεδρος Βουλής

Στη χώρα μας η δημοκρατία έχει εδραιωθεί, οι θεσμοί λειτουργούν αποτελεσματικά και επομένως σε κάθε περίπτωση και ιδιαίτερα σ΄ αυτή των εθνικών εκλογών δεν πρόκειται να προκύψει κανένα πρόβλημα που να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας. Άλλωστε βάσιμα αναμένεται η πλειοψηφία του εκλογικού να εμπιστευθεί και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή για να συνεχίσουν το δημιουργικό έργο για το οποίο τέθηκαν οι βάσεις την πρώτη τετραετία.

Ζέττα Μακρή, Βουλευτής ΝΔ
Από τις εκλογές του 2004 μέχρι σήμερα έγινε ένα μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς. Όπως επεσήμανε και ο πρωθυπουργός έγιναν μεγάλες προσπάθειες που δικαιώθηκαν και κατακτήθηκαν κρίσιμοι στόχοι. Να θυμίσω τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήσαμε στην Οικονομία και στην Παιδεία.
Δεν έγιναν όλα, μένουν πολλά να γίνουν και προέχει πριν από όλα η διασφάλιση των κατακτήσεων.
Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να διανοηθεί το ενδεχόμενο να χαθούν όσα έγιναν, να επιστρέψουμε σε αδιέξοδες πολιτικές των κυβερνήσεων του χθες.
Η πορεία μας είναι καθαρή, αλλάζουμε το χθες, διασφαλίζουμε το σήμερα, προχωρούμε στο αύριο.
Αυτή είναι η πολιτική μας, αυτή είναι η πορεία της χώρας μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας.
Αυτό θα κριθεί στις εκλογές και γι’ αυτό είμαι σίγουρη για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.

Ροδούλα Ζήση, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Στις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου διακυβεύεται ουσιαστικά το μέλλον της χώρας. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποια πολιτική δύναμη θα οδηγήσει τη χώρα με αξιοπιστία, σταθερότητα και υπευθυνότητα στην επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πειραματισμών και ασφαλώς δεν μπορεί να συνεχιστεί το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας μιας επικίνδυνης Νέας Δημοκρατίας που επί τρεισήμισι χρόνια συντέλεσε, ώστε να υποθηκευτεί το μέλλον του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας ξεχωριστά και ολόκληρης της

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου