ΤΟΠΙΚΑ

Νέα…νεαρά…αλλά και άγνωστα πρόσωπα δίνουν εικόνα αισιοδοξίας στη Νίκη

νέανεαράαλλά-και-άγνωστα-πρόσωπα-851206

Ο 22χρονος Αλέκος Κουβελάς είναι ο μόνος γνωστός από τα τέσσερα συνολικά νέα πρόσωπα της Νίκης που προετοιμάζεται στο αθλητικό κέντρο «Αχίλλειον» στο Βέρμιο, αφού άλλοι τρεις που βρίσκονται με την ομάδα κανείς δεν ξέρει κάτι για την ποδοσφαιρική τους αξία και δοκιμάζονται.
Χθες στο αθλητικό κέντρο στα Τρία Πέντε Πηγάδια, όπου από πλευράς διοίκησης βρίσκεται καθημερινά το νέο μέλος που προστέθηκε πρόσφατα στο Δ.Σ., Βαγγέλης Εμμανουήλ, βρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της Νίκης, Βαγγέλης Σταμουλάκης που έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα και εκκρεμότητες. Πάντως ένας 29χρονος Κροάτης επιθετικός, ένας νεαρός από τους Πόντιους Βεροίας και ο Γκουγκούλης από την ομάδα Νέων της Βέροιας θα κριθούν τις επόμενες ημέρες .
Η πρώτη αποτίμηση των μεταγραφικών κινήσεων της Νίκης Βόλου σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για εφησυχασμό, αφού οι «κυανόλευκοι» θα ριχθούν στη μάχη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, διαθέτοντας ένα από τα πιο νεανικά σύνολα στο βόρειο όμιλο … αλλά οι νέοι … νεαροί και …άγνωστοι δίνουν εικόνα αισιοδοξίας.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών έπεσε κατακόρυφα σε σχέση με το περσινό ρόστερ, καθώς οι περισσότεροι από τους παίκτες που υπέγραψαν αυτό το καλοκαίρι είναι κάτω των 23 ετών. Η τακτική της ΠΑΕ Νίκη να ρίξει το βάρος στην απόκτηση νέων, κυρίως, παιδιών, θεωρείται ως μία επένδυση που θα αποδώσει με λιγότερο κόστος , υπό την προϋπόθεση βέβαια να διατηρήσει στη δύναμή της τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για τα επόμενα χρόνια.
Η έλλειψη εμπειρίας είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα που θα αντιμετωπίσει η Νίκη, τόσο στο κύπελλο, όσο και το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για το Νίκο Ζαλίκα, ο οποίος στο χρόνο που απομένει μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της Νίκης θα κληθεί να μετατρέψει σε ομάδα το υλικό που έχει στη διάθεσή του.
Ο Κατερινιώτης προπονητής αισιοδοξεί πως θα μπορέσει να βρει τον τρόπο για να παρουσιάσει ένα ομοιογενές σύνολο, παρά το χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που θα δυσκολέψει αφάνταστα την προσπάθειά του. Αν και ο χρόνος δε θα είναι σύμμαχός του στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στη Νέα Ιωνία, ο Ν. Ζαλίκας θέλει να πιστεύει πως θα δημιουργήσει μία ομάδα, η οποία θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της Γ’ Εθνικής και δε θα αντιμετωπίσει προβλήματα στη διεκδίκηση της παραμονής.

Από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν υπογράψει τα συμβόλαιά τους και θεωρούνται επίσημα ότι ανήκουν στη Νίκη Βόλου, μόλις ένας είναι πάνω από 30 ετών, ο Σέρτζιαν Τσέροβιτς, ενώ οι αμέσως επόμενοι στην… πυραμίδα των ηλικιών είναι οι Χατζηπαντελίδης, Μητράκας και Μπουτογιάννης που είναι 27 ετών και ο κατά ένα χρόνο μικρότερός τους Κουτελιέρης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι γεννήθηκαν από το 1984 και μετά. Ουσιαστικά η Νίκη διαθέτει παίκτες δύο «ταχυτήτων», τουλάχιστον σε ότι αφορά τα έτη γέννησής τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί από τους «κυανόλευκους» δεν έχουν κλείσει καν τα 20 χρόνια τους.
Στο μεταξύ συνεχίζεται η αναζήτηση κοινοτικών και Ελλήνων παικτών που θα συμπληρώσουν το ρόστερ, ενώ συνεχίζουν να προπονούνται με την ομάδα οι Συρόπουλος, Ντούλας, Ρόβας και Ιωνά.
Αύριο Κυριακή η ομάδα θα δώσει φιλικό παιχνίδι με την ομάδα της Αλεξάνδρειας, ενώ τη Δευτέρα οι κυανόλευκοι αναχωρούν για το Ελατοχώρι και θα παίξουν εκεί δύο φιλικά. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει είναι αυτό του νεαρού Καρακώστα που νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο, ωστόσο δε φαίνεται αρχικά να είναι κάτι σοβαρό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου