ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτησε εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου από τον Πρόεδρο

ζήτησε-εκλογές-στις-16-σεπτεμβρίου-από-τ-851206

“Οφείλουμε να διασφαλίσουμε όλα εκείνα που πετύχαμε, οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη ποιότητα του κράτους, για την αποτελεσματικότητα της οικονομίας”, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.
Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός στέρεου κοινωνικού κράτους, που να στέκεται κοντά στις ανάγκες του πολίτη και σημείωσε ότι η συγκρότηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής συμβολίζει ακριβώς την προσπάθεια αυτή.
Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, σημειώνοντας ότι η εθνική ενότητα τραυματίζεται από τακτικές πόλωσης, οξύτητας, κομματικής εμπάθειας. Όσοι τραυματίζουν τον εθνικό βίο θα μας βρίσκουν απέναντι, τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ακολούθως ανέφερε ότι για τους λόγους αυτούς έφθασε η ώρα των εκλογών. Ανακοίνωσε, δε, ότι συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο και είχε την ομόφωνη στήριξή του και ακολούθως επέδωσε επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητά να διαλύσει τη Βουλή και να προκηρύξει εκλογές για τις 16 Σεπτεμβρίου.
“Υπερασπιστήκαμε τον πολιτικό πολιτισμό, μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας, δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε, όμως, μεγάλη προσπάθεια και γίνανε βήματα μπροστά. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε”, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε λέγοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες, “οι οποίοι θα μας κρίνουν και θα αποφασίσουν ποιος μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα το μέλλον του τόπου”.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο
Λίγο πριν το διάγγελμα ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Ο Κ. Καραμανλής ζήτησε από τον Πρόεδρο την προκήρυξη εκλογών για τις 16 Σεπτεμβρίου. «Η ημερομηνία αυτή επιλέγεται για να έχει η νέα κυβέρνηση άνεση χρόνου στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και να ξεκινήσει άμεσα η αναθεώρηση του Συντάγματος» εξήγησε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε να πάνε όλα καλά.
Η Βουλή θα κλείσει σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου με τη θυροκόλληση του ΠΔ για τη διάλυσή της.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
“Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες θέλουν τη συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, με νέα δυναμική και νέα ταχύτητα”, τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η ημερομηνία αυτή επιλέγεται, εξήγησε ο πρωθυπουργός, “για να έχει η νέα κυβέρνηση άνεση χρόνου στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και να ξεκινήσει άμεσα η αναθεώρηση του Συντάγματος”.
Είναι εθνική ανάγκη, πρόσθεσε, και υποχρέωσή μου να ζητήσω την ανανέωση της λαϊκής εντολής.
Ο κ. Καραμανλής συνέχισε λέγοντας ότι οι πολίτες θέλουν να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με ρεαλισμό και όραμα, στο δρόμο για μία δυναμική και ευημερούσα πατρίδα, να προχωρήσουμε σε νέες αλλαγές, που βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο και την καθημερινότητα του κάθε πολίτη.
Στη σύντομη ομιλία του προς τους υπουργούς του, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η κατάρτιση και η πιστή εφαρμογή του νέου προϋπολογισμού αποκτά χαρακτήρα εθνικής υπόθεσης, γιατί αφορά άμεσα και ουσιαστικά το μέλλον της πατρίδας και το μέλλον κάθε ελληνικής οικογένειας.
Στο διάστημα που πέρασε, τόνισε ακόμη ο κ. Καραμανλής, πετύχαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα και κρίσιμες εκκρεμότητες. Απαλλάξαμε τη χώρα από τους κινδύνους της δημοσιονομικής εκτροπής, διασφαλίσαμε τις βάσεις και οριοθετήσαμε τις προτεραιότητες για τις αλλαγές που απαιτούν οι πολίτες, για τις αλλαγές που εγγυώνται την προοπτική μίας καλύτερης ζωής, ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους.
Εν προκειμένω, υπογράμμισε ότι όλες οι τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση, όλες οι ρυθμίσεις που κατέθεσε, θα ψηφιστούν στη νέα Βουλή, πριν τη συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού και τόνισε ότι αποτελούν βασικές προτεραιότητες στο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών.
Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε επίσης ότι μείζονος σημασίας είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος, ιδίως σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο,

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου