ΤΟΠΙΚΑ

Προεκλογική περίοδος για τη ΝΑΜ

προεκλογική-περίοδος-για-τη-ναμ-851206

Με το εναρκτήριο λάκτισμα για την προεκλογική περίοδο, την προετοιμασία για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και την έγκαιρη και έγκυρη μετάδοση των αποτελεσμάτων, μόλις οι κάλπες κλείσουν, ξεκίνησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.

Δύο διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν χθες μεταξύ πολιτικών και διευθυντικών στελεχών της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πιεστικός, ωστόσο το πρόσφατο «τεστ» των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών δημιουργεί την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα εξελιχθεί χωρίς προβλήματα.
Η προεργασία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάϊο από το νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια και την αρμόδια αντινομάρχη Νατάσσα Οικονόμου ενημέρωνε χθες η Γενική Γραμματέας της Νομαρχίας Γιόλα Βαλατσού.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προσδιορίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και είναι σε ετοιμότητα να κινηθούν άμεσα, μόλις αποσταλούν οι εγκύκλιοι του υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.
Στις δύο πρώτες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν έγινε καταγραφή προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία «και τα οποία υπολογίζουμε βάσιμα ότι θα επαναληφθούν», ανέφερε η κ. Βαλατσού.
Ένα από τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζονται την ημέρα διεξαγωγή των εκλογών είναι η έλλειψη ψηφοδελτίων κυρίως των μικρών κομμάτων. Συνήθως δεν αποστέλλουν στη Νομαρχία επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων, όπως ο νόμος ορίζει, δημιουργώντας προβλήματα στα εκλογικά τμήματα και τους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Σε ό,τι αφορά το σύστημα καταχώρισης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων, διαδικασία που ξεκινά με το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή των εκλογών, η κ. Βαλατσού ανέφερε ότι προετοιμάζεται, ενώ η λειτουργία του είναι βελτιωμένη.
«Οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν βοηθήσει, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις και κατά συνέπεια ο εξοπλισμός είναι έτοιμος και είμαστε σε θέση να καλύψουμε απρόσκοπτα τις ανάγκες μετάδοσης των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε η Γενική Γραμματέας της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Στο μεταξύ, η Νομαρχία αναμένει τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και τις ειδικές ομάδες ψηφοφόρων από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εκδώσει την απόφαση για τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στη Μαγνησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου