ΤΟΠΙΚΑ

Βουλιάζει η Μαγνησία …

βουλιάζει-η-μαγνησία-851206

Σε πολύ υψηλά νούμερα κυμάνθηκε και η περίοδος του Δεκαπενταύγουστου για τις περισσότερες παραλιακές περιοχές της Μαγνησίας με προεξάρχουσες τα νησιά των Βορείων Σποράδων και το Πήλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ξενοδόχων του νομού, κ. Λεβέντη, η τουριστική κίνηση παρέμεινε στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, καθώς όπως σημείωσε, έχει αγγίξει τέτοια νούμερα πλέον που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.
Η πληρότητα λοιπόν στις περιοχές του Πηλίου έφθασε ακόμη και το 100%, με τους επισκέπτες να κατακλύζουν από το πρωί του Σαββάτου κάθε σημείο του βουνού των Κενταύρων. Η κίνηση, σύμφωνα με ξενοδόχους της περιοχής, αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή, οπότε και θα αρχίσει ένα ακόμη “κύμα φυγής” για τους τουρίστες της Μαγνησίας, αν και οι κρατήσεις σε πολλά καταλύματα είναι μέχρι και τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη.
Αντίστοιχη η κατάσταση και στα τρία νησιά των Σποράδων με βασικότερο αυτό της Σκιάθου, το οποίο έχει κυριολεκτικά “βουλιάξει” από κόσμο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης ξενοδόχων του νησιού κ. Κυπαρισσό “όλος ο Αύγουστος πήγε πολύ καλά. Η πληρότητα στο νησί από τα τέλη του Ιούλη μέχρι σήμερα δεν κατέβηκε από το 100%. Όπως και την προηγούμενη εβδομάδα δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα. Πιστεύω ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του μήνα, αν και από την επόμενη εβδομάδα οι επισκέπτες θα μπορούν σιγά σιγά να βρουν δωμάτιο για να καταλύσουν”.
Ικανοποιητικά τα στοιχεία και από τη Σκόπελο, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού κ. Βασιλούδη, ο τουρισμός πήγε καλά τον τελευταίο μήνα, αν και δεν άγγιξε πληρότητες πάνω από 80%. Ωστόσο σύμφωνα και με τοπικούς ξενοδόχους, αναμένεται νέο κύμα τουριστών από την επόμενη εβδομάδα, καθώς η Σκόπελος προτιμάται κυρίως και τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη.
Στο τρίτο νησί των Σποράδων, την Αλόννησο, τα πράγματα φαίνεται να είναι εξίσου ενθαρρυντικά, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Κώστα Ευσταθίου “αυτός ο μήνας πήγε πολύ καλά. Η πληρότητα αγγίζει το 100%, τουλάχιστον στα κύρια καταλύματα. Ωστόσο δεν παύει να ισχύει αυτό που είχα αναφέρει ξανά μέσω του “Τ”, ότι υπάρχει αισθητή μείωση των πακέτων του εξωτερικού, την οποία και πρέπει να προσέξουμε. Είναι ανησυχητικό και κρίνεται απαραίτητο κάποια στιγμή να βρούμε λύση γι’ αυτό”.
Κοινή ομολογία όλων των τουριστικών φορέων είναι ότι η φετινή χρονιά κύλησε σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως τα υψηλά νούμερα θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου