ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Εκλογές
και προσλήψεις …
Ένα από τα θέματα που «παγώνουν» τώρα με τις εκλογές είναι και αυτά που αφορούν στις προσλήψεις, που είχαν δρομολογηθεί από πολλούς ΟΤΑ για την κάλυψη κενών θέσεων σε μία σειρά από νευραλγικές υπηρεσίες, οι οποίες είναι συνυφασμένες με την καθημερινότητα του πολίτη.
Α.Τ.

Απαιτείται σεβασμός
Το θέαμα είναι σύνηθες και ενδεικτικό της αδιαφορίας με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα “καθαριότητα”. Ο κάλαθος απορριμμάτων που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Βόλου έχει υπερχειλίσει, αλλά ουδείς εκ των περαστικών ευαισθητοποιήθηκε, όπως είναι προφανές. Αντί να επιλέξουν τον παρακείμενο κάλαθο, ρίπτουν ατάκτως τα άδεια μπουκάλια, τις σακούλες και ό,τι άχρηστο κρατούν ανά χείρας, στο πεζοδρόμιο. Το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας για να αποδώσει καρπούς, πρέπει να υποβοηθείται από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό την πόλη τους, κατ αντιστοιχία με το ίδιο τους το σπίτι.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Μη φωνασκείτε …
Η θορυβώδης παρουσία κάποιων εν ευθυμία διατελούντων φίλων της μεταμεσονύκτιας διασκέδασης είναι ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κεντρικών σημείων της πόλης. Οι θορυβώδεις συζητήσεις που αναπτύσσονται τις πρώτες πρωϊνές ώρες είναι δεόντως ενοχλητικές, αν αναλογιστεί κανείς ότι διακόπτουν τον “ύπνο του …δικαίου” σε ώρες ακατάλληλες. Παρά τις διαρκείς και επίμονες συστάσεις των “παθόντων” το ίδιο φαινόμενο συνεχίζεται με προφανείς συνέπειες. Πότε επιτέλους θα γίνει αντιληπτή η σημασία και ο ρόλος του πολιτισμού στην καθημερινότητά μας;
ΓΛ. ΥΔΡ.

Διδάσκουν τέχνη
Εκθεση με έργα των διδασκόντων του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου θα πραγματοποιηθεί εντός του φθινοπώρου στο Ντε Κίρικο, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι καλλιτέχνες, που δίνουν τα φώτα τους στους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Βόλου, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη δουλειά τους από κοινού στο φιλότεχνο κοινό της περιοχής. Η εν λόγω εικαστική διοργάνωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω θέματος και ύφους, διότι θα παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το έργο που επιτελούν όσοι διδάσκουν τέχνη.
ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου