Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων στα Λεχώνια

Τελευταία ενημέρωση: 2012-07-17, 11:52:03
Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων στα Λεχώνια

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνει στα Ανω Λεχώνια τις πρώτες εκδηλώσεις στην οικία Μπορλότου, την οποία δώρισε με διαθήκη του πέρυσι, ο γνωστός οδοντίατρος Σταύρος Μπορλότος, στο ιστορικό σωματείο της πόλης.

Στόχος του Λυκείου είναι, το πανέμορφο αυτό αρχοντικό να αποτελέσει πνευματική και πολιτιστική εστία και να καταστεί κέντρο της πλούσιας πηλειορίτικης παράδοσης.Σε αυτό το πνεύμα,  το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, οργανώνει τρεις βραδινές  εκδηλώσεις στη δροσόλουστη αυλή της οικίας Μπορλότου.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τετάρτη στις 9 το βράδυ, με κεντρικό ομιλητή τον λαογράφο-συγγραφέα Κώστα Λιάπη που θα αναπτύξει το θέμα:"Ο χορός στη λαογραφική παράδοση του Πηλίου".

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει  την επόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ και αφορά στη προβολή φωτογραφιών από τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου, ενώ την μεθεπόμενη Τετάρτη 1 Αυγούστου θα πραγματοποηθεί εκδήλωση με θέμα:"Γνωρίζω τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία των Λεχωνίων..". Ομιλητές : Κώστας Βουζαξάκης ,αρχαιολόγος της ΙΓ’ Ε.Π.Κ.Α και Απόστολος Παπαθανασίου, συγγραφέας -ερευνητής Μεσαιωνικής Ιστορίας της Μαγνησίας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=