ΤΟΠΙΚΑ

Αναχωρεί σήμερα για το Μαϊάμι ο Χριστόδουλος

αναχωρεί-σήμερα-για-το-μαϊάμι-ο-χριστό-851206

Για το Μαΐάμι των Ηνωμένων Πολιτειών αναχωρεί σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος από ομάδα ιατρών υπό τον καθηγητή χειρουργικής και μεταμοσχεύσεων, Δρ Ανδρέα Τζάκη.
Σε δηλώσεις του χθες, ο κ. Χριστόδουλος είπε ότι θα πάρει μαζί του την αγάπη του λαού με τη βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά.
Σε ερώτηση αν τον άλλαξε αυτή η διαδικασία, ο κ. Χριστόδουλος απάντησε: «Ναι, με άλλαξε. Από μία τέτοια δοκιμασία καθένας ταπεινώνεται, μαθαίνει, βλέπει τη ζωή κάτω από ένα άλλο πρίσμα. Και μαθαίνει να παραβλέπει τις μικρότητες, να βλέπει πιο μακριά και πιο ψηλά τα ουσιώδη της ζωής. Αυτή τη δυνατότητα σου τη δίνει ο πόνος. Ο κίνδυνος. Όλα αυτά σου φέρνουν την ωριμότητα.»
Σε ερώτηση αν φοβήθηκε, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Δεν φοβήθηκα γιατί δεν είχα πλήρη επίγνωση των κινδύνων. Τώρα μαθαίνω πόσο επικίνδυνη ήταν η κατάσταση.»
Τέλος, για το αν θα του λείψει η 16η Σεπτεμβρίου, ημέρα των εκλογών, απάντησε «Όχι, καθόλου. Όπως και σε όλους τους Έλληνες μετά τη χθεσινή καταστροφή της Πεντέλης.»
Ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην αμερικανική πόλη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο παραχωρήθηκε ακριβώς γι αυτόν τον σκοπό και θα συνοδεύεται από στενούς συνεργάτες του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου