ΤΟΠΙΚΑ

Επίσκεψη του Κ. Καρτάλη στη Νέα Ιωνία

επίσκεψη-του-κ-καρτάλη-στη-νέα-ιωνία-851206

Ο Κώστας Καρτάλης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, επισκέφθηκε χθες 17 Αυγούστου το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής αρχής, τις προτεραιότητες για νέα έργα υποδομής, τις προτάσεις για την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου, το πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Βόλου, το σχέδιο αξιοποίησης του Πανθεσσαλικού Σταδίου και τις πολιτιστικές και αθλητικές προτεραιότητες.
Μετά τη συνάντηση ο Κώστας Καρτάλης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας και συναντιέμαι με το Δήμαρχο κ. Π. Μαβίδη, τους αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνεργάστηκα με τον κ. Μαβίδη στο διάστημα της ολυμπιακής προετοιμασίας και μπορώ να πω ότι αυτά που επιτεύχθηκαν εκείνο το διάστημα, από την κατασκευή του Πανθεσσαλικού Σταδίου μέχρι τη διαμόρφωση του πάρκου έξω από το Στάδιο και από την ανακαίνιση των κλειστών και ανοικτών χώρων άθλησης στο Δήμο Νέας Ιωνίας μέχρι τον ξενώνα των αθλητών, οφείλονται στην αγαστή μας συνεργασία, στην επίμονή του προσπάθεια, αλλά και στην εντατική δουλειά του Δήμου Νέας Ιωνίας όλη εκείνη την περίοδο.
Σήμερα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Νέας Ιωνίας και για τα ζητήματα στα οποία η δημοτική αρχή δίνει προτεραιότητα. Χαίρομαι που δίνεται έμφαση σε ζητήματα που ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Νέας Ιωνίας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Χαίρομαι επίσης που η δημοτική αρχή επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος και θέτει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στις κεντρικές του προτεραιότητες. Αλλωστε η Νέα Ιωνία έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι μία πόλη ζωντανή, μία πόλη με παράδοση, με κόσμο που μεταφέρει ένα ξεχωριστό πολιτισμό.
Στη συζήτηση εξετάσαμε ειδικότερα το μέλλον του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Δυστυχώς το Στάδιο παραμένει – με ευθύνη της Κυβέρνησης – κλειδωμένο τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με αποτέλεσμα οι πολίτες – και κυρίως οι νέοι της περιοχής – να στερούνται μίας σύγχρονης υποδομής άθλησης. Αυτό είναι εξοργιστικό, καθώς αποτυπώνει την αντίληψη της σημερινής Κυβέρνησης να θεωρεί τις αθλητικές υποδομές εμπορικά αντί για δημόσια αγαθά. Με το σχέδιο αξιοποίησης που προωθείται από κοινού από το Δήμο Νέας Ιωνίας και το Δήμο Βόλου πιστεύω ότι σύντομα το Στάδιο θα είναι ελεύθερο προς χρήση, αλλά και θα φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα, που θα αναδεικνύουν την περιοχή και θα συμβάλλουν στον αναπτυξιακό πλούτο της περιοχής.
Ενημερώθηκα επίσης για τα οικονομικά ζητήματα που αφορούν το Δήμο Νέας Ιωνίας. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει υποτιμήσει τις οικονομικές ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης την ίδια στιγμή που της μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες. Ενημέρωσα με τη σειρά μου το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας για τις προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ ως προς την τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο ρόλο της για την προστασία του περιβάλλοντος, τις υπηρεσίες φροντίδας υγείας, την εξυπηρέτηση του πολίτη, κ.α. Αναφέρθηκα τέλος στην πρόταση μέρος της φορολογίας εισοδήματος να καταβάλλεται απευθείας στον οικείο κατά περίπτωση Δήμο, ώστε οι Δήμοι να έχουν εγγυημένα έσοδα και να μην εξαρτώνται από τη «γαλαντομία» του εκάστοτε Υπουργού.

Σε ό,τι με αφορά δεσμεύομαι ότι – όπως και στο παρελθόν – θα είμαι κοντά στο Δήμο Νέας Ιωνίας και στις ανάγκες των δημοτών του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου