ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά σήμερα εκλογές από τον Πρόεδρο

ζητά-σήμερα-εκλογές-από-τον-πρόεδρο-851206

Στη 1.00 το μεσημέρι σήμερα ορίστηκε η συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος θα ζητήσει διάλυση της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών στις 16 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Στις 12 το μεσημέρι σήμερα, θα συγκληθεί το Υπουργικό Συμβούλιο και αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε εκτενή δημόσια δήλωση.
Η συνάντηση Καραμανλή – Παπούλια ορίστηκε με τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. της Πέμπτης. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται τέλος σε μία μακρά περίοδο εκλογολογίας και εικασιών για την ημερομηνία των εκλογών.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης, με σοβαρότητα και σιγουριά, απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, που είναι ο υπέρτατος κριτής της Δημοκρατίας και τους καλεί να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου, ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους, δίνοντας ισχυρή εντολή για μια νέα τετραετία».
«Ενώπιον των Ελλήνων πολιτών, στην κρίσιμη μάχη που ακολουθεί θα αντιπαρατεθούμε με το έργο μας, με ηπιότητα και επιχειρήματα, μακριά από οξύτητες του παρελθόντος, με αυτοκριτική και πάνω από όλα με ειλικρίνεια», συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας πως ο λαός συγκρίνει και κρίνει και καλείται να επιλέξει ανάμεσα «σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, πισωγυρίσματα και περιπέτειες από την ανακόλουθη πολιτική του ΠΑΣΟΚ».
Νωρίτερα την Πέμπτη, υπήρξε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στην πρόοδο της οικονομίας, κατέληξε: «Για να συνεχιστεί η καλή πορεία, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις».
Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και άλλοι υπουργοί εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου. «Θα τα μάθετε όλα» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε ερώτηση για το αν οι εκλογές θα γίνουν στις 16 ή τις 23 Σεπτεμβρίου. Τα θέματα των εκλογών είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
Στη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. Καθημερινά συνεδριάζει η Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογών, ενώ την Κυριακή θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και θα αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Συνεργασίες του πρωθυπουργού
Οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η καλή πορεία της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.
Βγαίνοντας ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό για την εξέλιξη της οικονομίας και την πορεία των μεταρρυθμίσεων όπως και την πορεία του προϋπολογισμού. Πρόσθεσε, ότι λόγω της δημοσιονομικής εξυγίανσης η πορεία της οικονομίας είναι καλή και υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τον προϋπολογισμό αλλά και την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων. Για να συνεχιστεί η καλή πορεία, κατέληξε ο κ. Αλογοσκούφης, πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι οι εκλογές είναι υπόθεση του πρωθυπουργού.

Συνάντηση με υπουργό Ανάπτυξης
Τις πτυχές της αναπτυξιακής πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκονται σε εξέλιξη, συζήτησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Σιούφας, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Βγαίνοντας ο κ. Σιούφας είπε ότι τα ενεργειακά ζητήματα αποτελούν πάντα πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό θέματα που αφορούν τους αγωγούς και τις άλλες ενεργειακές υποδομές.
Ακολούθως ο κ. Σιούφας μίλησε για τις επισκέψεις που θα πραγματοπο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου