ΤΟΠΙΚΑ

Η χωροθέτηση της μαρίνας μας αφορά!

η-χωροθέτηση-της-μαρίνας-μας-αφορά-238464

Τη δυσφορία του δημόσια διότι δεν κλήθηκε στη σύσκεψη που έγινε από το Δήμο Βόλου για τη χωροθέτηση της Μαρίνας Βόλου εξέφρασε σήμερα το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Με αφορμή τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια για τη χωροθέτηση της μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας υπογραμμίζει τα εξής: «Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο Δήμος Βόλου εντελώς αναίτια απέκλεισε το Επιμελητήριο Μαγνησίας από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του μάλιστα στις 9 Ιουλίου για τη χωροθέτηση της μαρίνας στο Λιμάνι του Βόλου.

Την ώρα που θα έπρεπε ως πόλη να «ενώσουμε» όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για να αναζητήσουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις σε ένα έργο που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη του λιμανιού, θεωρούμε αδιανόητο να αποκλείεται από μία τέτοια σύσκεψη ο φορέας που εκπροσωπεί κατά βάση τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και που στο παρελθόν έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την κατασκευή Μαρίνας στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου σε συνδυασμό με τον εμπορευματικό χαρακτήρα του λιμανιού, να δώσουμε νέα ώθηση στον τουριστικό χαρακτήρα ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη πρόσκλησή μας οφείλεται σε λάθος διαδικαστικό και ως εκ τούτου καταθέτουμε την έντονη διαμαρτυρία μας με την υπόμνηση ότι κανένα έργο δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν προηγηθεί διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα με όλους τους τοπικούς φορείς και εάν δεν υπάρξει η απαραίτητη κοινωνική συναίνεση. Ας το έχουμε κατά νου αυτό πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις οι οποίες και εν πολλοίς θα κρίνουν το μέλλον του λιμανιού του Βόλου για τα επόμενα 20 χρόνια.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου