ΤΟΠΙΚΑ

Στα όριά του το Νοσοκομείο Βόλου

στα-όριά-του-το-νοσοκομείο-βόλου-851206

Με “προσωπικό ασφαλείας” λειτουργεί ουσιαστικά αυτό το χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς από τους 900 περίπου εργαζόμενους εργάζονται μόλις οι 600, λόγω των καλοκαιρινών αδειών των υπολοίπων. Το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που τα περιστατικά έχουν τριπλασιαστεί τους καλοκαιρινούς μήνες τόσο στην πόλη του Βόλου όσο βέβαια και στα κέντρα Υγείας των Σποράδων και του Πηλίου.
Η υφιστάμενη κατάσταση, αν και σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Λεωνίδα Αναστασίου, δε δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών, ωστόσο όπως επισημαίνει “κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλύψουμε τις ελλείψεις”, αν και τα κενά είναι αν μη τι άλλο εμφανή κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ημερών του Ιούλη και του Αυγούστου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, είναι η μη ανανέωση των συμβάσεων των υπαλλήλων, που συνηθιζόταν να καλύπτουν κάθε καλοκαίρι τα κενά που προέκυπταν λόγω των καλοκαιρινών αδειών. Είναι κάτι το οποίο δε συμβαίνει πλέον σήμερα. Δεν υπάρχουν τετραμηνίτες, όπως ίσχυε παλαιότερα. Οι συμβάσεις γίνονται πλέον οκταμήνου ξεκινώντας από το Μάρτη μέχρι τον Οκτώβρη.
Πάλι καλά ωστόσο για φέτος, καθώς στο Βόλο προσελήφθησαν 77 συνολικά άτομα, ενώ πολύ σύντομα αναμένουμε άλλα 35 σύμφωνα με δέσμευση Αβραμόπουλου”.
Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν παρατηρείται κλείσιμο κλινικών, όπως ισχύει σε άλλες πόλεις της Ελλάδος. “Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο με τον κόσμο που έχουμε”, δηλώνει ο κ. Αναστασίου, επιμένοντας ωστόσο ότι οι ελλείψεις είναι αρκετές και θα πρέπει να καλυφθούν.
Ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι επίσης η μεταφορά ασθενών με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κατά την οποία τις περισσότερες φορές χρέη γιατρού αναλαμβάνει ο ίδιος ο τραυματιοφορέας. “Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις, ο τραυματιοφορέας αναγκάζεται εκτός από τα καθήκοντα του να ασκεί και αυτά του οδηγού, αλλά και του γιατρού, δίνοντας τις πρώτες βοήθειες, καθώς πολύ σπάνια και ειδικά στα μικρά Κέντρα Υγείας υπάρχει γιατρός στο ασθενοφόρο.
Φανταστείτε ότι στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, όπου αυτό το διάστημα βρίσκονται χιλιάδες κόσμου στο νησί, υπάρχουν μόλις τρεις τραυματιοφορείς, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν ουσιαστικά ούτε ρεπό να πάρουν”.
Όλα αυτά βέβαια δεν είναι άγνωστα στους τοπικούς φορείς αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας, ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Αναστασίου «δεν έγιναν και πολλά, αν και πιέζουμε συνεχώς προς αυτή την κατεύθυνση. Ειδικά η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου και Ζαγοράς είναι πολύ δύσκολη”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου