ΤΟΠΙΚΑ

Αποχώρησαν Τσώλης και Τσουρέλης από τον Ολυμπιακό!

αποχώρησαν-τσώλης-και-τσουρέλης-από-τ-851206

Αρνητικές εξελίξεις υπήρξαν στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού το προηγούμενο διήμερο και ο σύλλογος φαίνεται πως βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Οι δύο από τους τρεις Βολιώτες καλαθοσφαιριστές που βρίσκονταν στο ρόστερ της ερυθρόλευκης ομάδας αποτελούν από προχθές παρελθόν. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Τσουρέλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, «εκδιώχθηκε λόγω επαναλαμβανόμενης παράβασης του εσωτερικού κανονισμού σε θέματα συμπεριφοράς και επαγγελματικής στάσης», ενώ οικειοθελώς αποχώρησε ο αρχηγός Παναγιώτης Τσώλης, προφανώς βλέποντας ότι τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή. Το κακό τρίτωσε με την παραίτηση του Γενικού Αρχηγού κ. Γιάννη Καραθάνου, που δε συμφώνησε με την αποχώρηση των δυο παραπάνω παικτών και αποτέλεσε επίσης παρελθόν.
Τσουρέλης και Τσώλης αποτελούσαν τα δυο σημαντικότερα «κεφάλαια» του Ολυμπιακού ενόψει της φετινής σεζόν στη Β’ Εθνική μπάσκετ. Χωρίς αυτούς, δημιουργούνται κενά, που σίγουρα τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να καλυφθούν. Η ανησυχία είναι έκδηλη για το μέλλον του Βολιώτικου συγκροτήματος, που με το υπάρχον ρόστερ μόνο από θαύμα θα παραμείνει στην κατηγορία.
Οι δυο παίκτες από την πλευρά τους έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις και τόνισαν ότι όσο είναι αυτοί οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του Ολυμπιακού δε γυρίζουν να τον ενισχύσουν. Ο Γιάννης Τσουρέλης σχολιάζοντας το γεγονός εξήγησε: «Ο λόγος που ουσιαστικά με έδιωξαν είναι ότι τους είπα πως δεν έχουμε καλή ομάδα για τη Β’ Εθνική και δε συμφώνησα με τη φιλοσοφία της προετοιμασίας. Εγιναν δύο περιστατικά, αλλά δε νομίζω ότι έφταιγαν αυτά. Υπήρξε μια διαφωνία με τον γυμναστή για την επιβάρυνση της προετοιμασίας, ενώ μια άλλη φορά, ενώ είχα άδεια από τον γυμναστή να μην κατέβω στο πρωινό, ο Σμύρης άρχισε να φωνάζει και να με κατηγορεί οτι καταπατώ τον κανονισμό. Δε νομίζω ότι έφταιγαν αυτά. Το ότι είπα ευθέως την άποψή μου για την ομάδα πείραξε».
Οσον αφορά τον Παναγιώτη Τσώλη είπε: «Ολοι βλέπουν οτι η ομάδα δεν τραβάει. Η ομάδα δεν έχει ενισχυθεί καθόλου. Μετά από αυτό που έγινε με τον Τσουρέλη και παραιτήθηκε ο Καραθάνος ως αρχηγός της ομάδας, αποφάσισα να μιλήσω και να ζητήσω εξηγήσεις. Ο Σμύρης μου είπε “φύγε και εσύ, αν θες”. Δε γυρίζω όσο είναι αυτοί οι άνθρωποι στον Ολυμπιακό».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης, τα θέματα των αποχωρήσεων των Τσουρέλη και Τσώλη χειρίζεται ο υπεύθυνος του τμήματος με το νομικό σύμβουλο Αντώνη Ξηρό. Στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρονται επίσης τα εξής: «Εκτιμούμε ως άνθρωπο τον Γιάννη Τσουρέλη, αλλά η πειθαρχία και ο αλληλοσεβασμός δεν έχει διαχωρισμούς σε Βολιώτες και μη. Εκτιμούμε τον Παναγιώτη Τσώλη, τον θέλουμε στην ομάδα μας, αλλά από την άλλη δεν μπορούμε να κρατήσουμε παρά τη θέλησή του όποιον δεν έχει διάθεση να προσφέρει και δεν πιστεύει στην προσπάθεια που γίνεται».
Σε δεύτερη μοίρα περνάει φυσικά η μεταγραφή του Βασίλη Μίχου, που υπέγραψε για ένα χρόνο. Είναι 28 χρόνων, 1.98 ύψος και παίζει στη θέση του πάουερ φόργουορντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου