ΤΟΠΙΚΑ

Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: Η Κυβέρνηση προσβάλλει τους πολίτες

κ-καρταλησ-η-κυβέρνηση-προσβάλλει-του-851206

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του στο Ράδιο ΒΕΡΑ ο Κώστας Καρτάλης, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, υποστήριξε τα εξής :

“Η ακατάσχετη εκλογολογία από πλευράς της Κυβέρνησης υποβαθμίζει το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν διά της ψήφου τους για το μέλλον της χώρας. Εδώ και μήνες, υπουργοί και πολιτικοί παράγοντες της ΝΔ προαναγγέλλουν εκλογές και μάλιστα ανακοινώνουν «σίγουρες» ημερομηνίες που συνέχεια διαψεύδονται. Η συμπεριφορά της Κυβέρνησης ως προς την τελική ημερομηνία των εκλογών θυμίζει «πασιέντζες», γεγονός που προσβάλλει τους πολίτες και υποβαθμίζει τη δημοκρατία μας.

Τώρα φθάσαμε στο τέλος Αυγούστου και ο κ. Καραμανλής «απειλεί» με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στο μέσο μάλιστα του Σεπτεμβρίου του 2007 για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έτσι περιορίζει τις – όπως φαίνεται – καταιγιστικές αποκαλύψεις Ζορμπά για το σκάνδαλο των ομολόγων, καθώς, όπως φαίνεται, προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τους διοικητές των Ταμείων, ευθύνες που σίγουρα έχουν και πολιτικό χαρακτήρα. Ο δεύτερος ότι έτσι δεν ψηφίζονται τα νομοσχέδια που περιλαμβάνουν τις παροχές που μόλις εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, γεγονός που θέτει τους πολίτες που αναμένουν την εφαρμογή των μέτρων σε προεκλογική και μετεκλογική ομηρία. Και ο τρίτος ότι έτσι η Κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη ραστώνη του καλοκαιριού και αποφεύγει τη φθορά που θα προκύψει από τις επικείμενες κινητοποιήσεις συλλογικών φορέων ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα είναι η χώρα να μη λειτουργεί και η Κυβέρνηση να παρουσιάζει έντονα σημάδια αποσύνθεσης.

Δυστυχώς οι εκλογές αποφασίζονται με κομματικά και μόνο κριτήρια αντί με κριτήρια που αφορούν στο μέλλον της χώρας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες που είναι ήδη απογοητευμένοι από την πολιτική να πολλαπλασιάζονται. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ένας καθαρός πολιτικός λόγος που να εκφράζει τον πολίτη και να τον φέρνει κοντά στην πολιτική. Ζητούμενο είναι επίσης να σταματήσουν οι παλαιοκομματικές συμπεριφορές που με υπονοούμενα και διαρροές επιχειρούν να αντικαταστήσουν τον πολιτικό λόγο. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται εύκολα ποιοι συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο και επιζητούν την ανανέωση στον πολιτικό λόγο και στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πιστεύω ότι η πολιτική μπορεί να προσφέρει λύσεις υπέρ των πολιτών, όπως πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα να περιοριστεί η δυσπιστία που υπάρχει σήμερα από τους πολίτες για την πολιτική.”

Ο Κώστας Καρτάλης συμμετείχε επίσης στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA στην οποία υποστήριξε ότι «έχουν διαμορφωθεί «βουβές» κοινωνίες που αποφεύγουν τις πολιτικές και κομματικές εκδηλώσεις και παρακολουθούν ουδέτερα τις πολιτικές εξελίξεις. Οι πολίτες αυτοί με την παρουσία τους στις εκλογές ή με την απουσία τους από αυτές διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Χρέος όσων εμπλέκονται με την πολιτική είναι να μιλήσουν με άμεσο τρόπο στους πολίτες, χωρίς στρογγυλέματα στις πολιτικές τους θέσεις που κουράζουν και προκαλούν σύγχυση. Βασικό ζητούμενο είναι να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση ως προς το τι κάθε κόμμα υποστηρίζει στον προγραμματικό του λόγο, ώστε οι πολίτες να διαπιστώσουν τις διαφορές και να κρίνουν με επάρκεια. Οσο η συζήτηση εξαντλείται σε θορυβώδη τηλεοπτικά παράθυρα, οι πολίτες αδυνατούν να διαμορφώσουν άποψη.

Οι πολίτες πρέπει να αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους μέσα στα προγράμματα των κομμάτων και να παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήματά τους που αφορούν στη βελτίωση της ατομικής ή της οικογενειακής τους κατάστασης. Το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ έχει προετοιμασθεί με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Γεγονός είναι ότι, όταν οι πολιτικοί φέρνουν φρέσκιες ιδέες και μιλούν με καθαρό τρόπο, οι πολίτες το εκτιμούν και ανταποκρίνονται.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου