ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτώσεις : Λίγο καλύτερα από πέρυσι …

εκπτώσεις-λίγο-καλύτερα-από-πέρυσι-851206

Ελαφρώς καλύτερα από πέρυσι πηγαίνουν οι φετινές εκπτώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Βόλου, κ. Αλέκο Μαγαλιό. “Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τριήμερο του 15Αύγουστου, το υπόλοιπο χρονικό διάστημα ήταν αρκετά ενθαρρυντικό για τους εμπόρους” τονίζει ο ίδιος σε δήλωσή του στον “Τ”.
Η κίνηση τις τελευταίες ημέρες μπορεί να μειώθηκε αισθητά, καθώς οι περισσότεροι Βολιώτες προτίμησαν τις παραλίες και τις διακοπές τους από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ωστόσο οι προηγούμενες εβδομάδες φαίνεται να κύλησαν ικανοποιητικά για τους επαγγελματίες, οι οποίοι όμως δε δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς το κέρδος που είχαν ήταν σχεδόν μηδαμινό. “Σίγουρα δεν υπήρξε μεγάλο κέρδος για τις επιχειρήσεις αυτό το διάστημα. Αυτό εξάλλου είναι γνωστό σε όλους μας για την περίοδο των εκπτώσεων. Όταν οι τιμές είναι τόσο χαμηλές είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει κέρδος για τον επαγγελματία. Ωστόσο με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να κερδίσει τον πελάτη, ενώ τα “σπασμένα” καλύπτονται κυρίως τον προηγούμενο μήνα πριν αρχίσουν οι εκπτώσεις”.
Οι απόψεις του κ. Μαγαλιού βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς επαγγελματίες, οι οποίοι δεν παύουν να τονίζουν ότι οι εκπτώσεις βοηθούν ουσιαστικά μόνο τους καταναλωτές, ενώ δημιουργούν πονοκέφαλο στους επαγγελματίες. “Το περιθώριο κέρδους είναι μικρό για τους εμπόρους πράγματι. σημειώνει ο κ. Μαγαλιός για να προσθέσε: “Ωστόσο στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τους καταναλωτές, ώστε να μπορούν και οι ίδιοι μετά από καλή έρευνα αγοράς να βρίσκουν τα προϊόντα που επιθυμούν στις συμφερότερες τιμές. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό τουλάχιστον στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία επιτυγχάνεται”.
Ευχάριστο εξάλλου σύμφωνα με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου είναι και η ελαχιστοποίηση των παραβάσεων των εμπόρων αυτό το διάστημα, καθώς οι βεβαιωθείσες παραβάσεις από το τμήμα εμπορίου της νομαρχίας έφθασαν μόλις τις 11 σε ένα πλήθος 1500 περίπου επιχειρήσεων. “Είναι σχεδόν αμελητέα ποσότητα μπροστά στις επιχειρήσεις που υπάρχουν και αποδεικνύει ότι οι έμποροι θέλουν να βοηθούν και όχι να ξεγελούν τους καταναλωτές. Σίγουρα βέβαια υπάρχουν και οι “κακοί” επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα”.
Τέλος, πεποίθηση τόσο του προέδρου όσο και των επαγγελματιών είναι ότι και το υπόλοιπο των εκπτώσεων, δύο βδομάδες ακόμη, η κίνηση θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, εφόσον οι Βολιώτες θα έχουν επιστρέψει σιγά-σιγά από τις διακοπές τους και θα ετοιμάζονται για το φθινόπωρο που ακολουθεί. “Οι τελευταίες αυτές ημέρες προτιμώνται κυρίως για τα πρώτα φθινοπωρινά είδη, τα οποία θα αρχίσουν να κάνουν δειλά – δειλά την εμφάνισή τους, καθώς βέβαια και για τα σχολικά είδη, τα οποία όπως πάντα αρχίζουν να πωλούνται από τα τέλη Αυγούστου”, καταλήγει ο κ. Μαγαλιός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου