ΤΟΠΙΚΑ

ΑΠ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ: Δεν κάνουμε πίσω για τα αυθαίρετα

απ-παπατολιασ-δεν-κάνουμε-πίσω-για-τα-851206

Κάθε περίπτωση, ακόμη και τις βουλευτικές εκλογές, αναστολής των διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από θέμα της κατάληψης της ζώνης αιγιαλού, απέκλεισε με χθεσινές δηλώσεις του ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.

Το θέμα είναι πρώτης προτεραιότητας, τόνισε ο νομάρχης. Ήδη έχουν κοινοποιηθεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου οι τεχνικές εκθέσεις σε ιδιοκτήτες, που έχουν περιφράξει τον αιγιαλό, στις περιοχές από Σουτραλί έως Πλατανίδια.
Η προθεσμία που έχουν οι ιδιοκτήτες στη διάθεσή τους για να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις εκπνέει από μέρα σε μέρα.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα, τόνισε ο κ. Παπατόλιας. Συγκεκριμένα, θα ακολουθήσει η έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης των παράνομων περιφράξεων, ενώ εάν δεν πειστούν οι ιδιοκτήτες συνέχεια έχουν τα δικαστήρια.
Οι ιδιοκτήτες έχουν ως έσχατο νομικό μέσον να προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο ή να ζητήσουν και ασφαλιστικά μέτρα για τη μη εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης.
Η νομαρχιακή αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος στο πρόβλημα κατάληψης τμημάτων του αιγιαλού. Εάν οι ιδιοκτήτες δεν κατεδαφίσουν μόνοι τους τις παράνομες περιφράξεις, τότε το «λόγο» θα πάρουν συνεργεία κατεδάφισης.

Χωροταξικό Σχέδιο
Μία από τις πρώτες θέσεις της «φθινοπωρινής ατζέντας» για τη νομαρχιακή αρχή κατέχει, στο μεταξύ, το ζήτημα του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου και του σκέλους του, που αφορά στη Μαγνησία.
Ο κ. Παπατόλιας γνωστοποίησε χθες ότι στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), πρόκειται στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση κοινωνικής διαβούλευσης, ώστε να πάρουν θέση όλοι οι παραγωγικοί και συλλογικοί φορείς, τόσο για τα θετικά σημεία του Χωροταξικού Σχεδίου, όσο και για τις σημαντικές παραλείψεις του.
«Είναι μια πρωτοβουλία όχι για να εκφραστούν οι ατομικές απόψεις κάθε πολιτικού στελέχους, αλλά να τοποθετηθεί το σύνολο των συλλογικών και παραγωγικών φορέων της Μαγνησίας, όπως αυτοί εκπροσωπούνται και εκφράζονται μέσα από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή», δήλωσε ο νομάρχης.
Μέσα από την ημερίδα, που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο, θα επιδιωχθεί το σύνολο των φορέων να τοποθετηθούν για το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο. Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, η τοποθέτηση δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός φορέα ή πολιτικού σχηματισμού. «Χρειάζεται μια κατεύθυνση, που δεν θα έχει να κάνει με τις κομματικές ταυτότητες», όπως είπε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου