ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μετά τις κάλπες
Η νομαρχιακή αρχή είναι έτοιμη να προβεί σε ανακοινώσεις για το ζήτημα που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, δηλαδή το θέμα της ευρυζωνικότητας.
Ετοιμότητα μπορεί να υπάρχει, ο χρόνος όμως δεν είναι κατάλληλος. Όσα έχουν ολοκληρωθεί σε επίπεδο σχεδιασμού και θα ανακοινωθούν εν καιρώ χρειάζονται τη συμπόρευση και τη σύμπνοια των πολιτών και των φορέων, έλεγε χθες ο νομάρχης. Για τις ανακοινώσεις γύρω από την ευρυζωνικότητα, η προεκλογική περίοδος δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μετά τις κάλπες, λοιπόν.
Β.Σ.

Και έτσι και αλλιώς
Οι βουλευτικές εκλογές είναι «εδώ» και ο νομάρχης ρωτήθηκε χθες εάν υπάρχει κίνδυνος ο σχεδιασμός της Νομαρχίας να «πάει πίσω». Υπάρχουν άλλα που μπορεί να πάνε μπροστά και άλλα πίσω, απάντησε.
Β.Σ.

Θα συνεχιστεί
Μεταξύ εκείνων των θεμάτων που δεν θα πάνε, πάντως, «πίσω» λόγω των εκλογών, όπως διευκρίνιζε χθες ο νομάρχης, είναι η κατάληψη της ζώνης του αιγιαλού. Η διαδικασία για ακτές προσβάσιμες σε όλους ξεκίνησε και θα συνεχιστεί, έλεγε.
Β.Σ.

Ως είχε…
Είχε μείνει σε εκκρεμότητα η όποια εξέλιξη στο αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας για επιπλέον χρηματοδότηση, πέραν των 60.000 ευρώ, που ανακοίνωσε το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ώστε οι τουριστικές περιοχές του Νοτίου Πηλίου που κάηκαν να «ορθοποδήσουν».
Στη σύσκεψη στις Μηλιές, παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου, το αίτημα των ξενοδόχων συνάντησε τη θερμή υποστήριξη της Νομαρχίας και σύσσωμων των βουλευτών του νομού.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήρθε να μας θυμίσει τι έγινε τελικά: στην Ένωση Ξενοδόχων για την τουριστική προβολή διατέθηκαν 60.000 ευρώ…
Β.Σ.

Σύσκεψη
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές στα καθήκοντά του, ο νομάρχης ενημερώθηκε για όλα τα θέματα και έκανε λίστα με εκείνα που θα προωθήσει άμεσα. Σε αυτά συμπεριελήφθη η σύσκεψη για την οδική σύνδεση με την Ε65, που είχε προγραμματιστεί με τη συμμετοχή των βουλευτών της Μαγνησίας, αλλά αναβλήθηκε λόγω των πυρκαγιών. Πάντως, σύσκεψη με τους βουλευτές δε θα γίνει. Ίσως με τους υποψηφίους πλέον.
Β.Σ.

Αλλες παράμετροι
Μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων για το εάν το υλικό που επιχειρήθηκε να ξεφορτωθεί σε περιοχή, κοντά στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή, περιέχει ή όχι αμίαντο, ανοίγει άλλο θέμα για τις υπηρεσίες της Νομαρχίας. Εάν μπορούν ή όχι στο συγκεκριμένο σημείο να πέσουν άχρηστα υλικά ως μπάζα, εάν υπήρχε άδεια, από πού δόθηκε η εντολή. Πολλές άλλες παράμετροι που φαίνεται ότι θα έχουν ενδιαφέρον.
Β.Σ.

O Θανάσης Νάκος παρουσιάζει το έργο του
Την πορεία του αναπτυξιακού προγράμματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΘΗΣΕΑΣ στη Μαγνησία, που φέρει τη σφραγίδα του Θανάση Νάκου, παρουσιάζει σήμερα ο συντοπίτης μας Υφυπουργός στο Δημαρχείο του Βόλου.
Ο Θανάσης Νάκος έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας, με συνολικά 350 έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους και τις Κοινότητες του Νομού μας να αλλάζουν την εικόνα της Μαγνησίας.
Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι το πετυχημένο αυτό πρόγραμμα αποτελεί βασικό κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας και έχει αποφασίσει να το προβάλλει όσο περισσότερο μπορεί.

Οι πρώτες αντιδράσεις
Η σημερινή μετάβαση του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά υποψηφίων, οι περισσότεροι από τους οποίους άκουσαν με ανακούφιση τη δήλωση Ρουσόπουλου, καθώς είχαν καταπονηθεί με τη διαρκή αναβλητικότητα που υπήρχε σ΄ ότι αφορά τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.
Η πρώτη αντίδραση στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ήταν τηλεφωνική και μάλιστα σε πανηγυρικό τόνο από την Πετρούλα Ντελεδήμου που με το θυμικό της νιότης αναφώνησε « στις 17 σοσιαλισμός»
Σαφώς σε πιο ήπιους τόνους ήταν η γραπτή δήλωση της Ζέττας Μακρή που έφτασε μιάμιση ώρα αργότερα και η οποία επισημαίνει τα εξής: « Με υπευθυνότητα η Νέα Δημοκρατία ζητεί

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου