ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκαν «μαχαίρια» στο Δ. Σ. Σκιάθου

βγήκαν-μαχαίρια-στο-δ-σ-σκιάθου-851206

“Μαχαίρια” βγήκαν στη Σκιάθο κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μεταξύ του δημάρχου του νησιού, κ. Πλωμαρίτη, και της επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μαρίας Κονταρακιά.
Οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και της φερόμενης επέκτασης του, γεγονός που έδωσε λαβή στη μειοψηφία για καυστικά σχόλια.
Σύμφωνα με δήλωση της κ. Κανταράκια στον “Τ για το συγκεκριμένο θέμα, “υπήρξε ένταση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μετά τη συζήτηση για το Κ. Υ Σκιάθου, το αλσύλλιο του οποίου ο δήμος προτίθεται να το κάνει πάρκινγκ για να παρκάρουν οι γιατροί. Αν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν στο νησί μας προσπαθούμε να προστατέψουμε κάθε σπιθαμή πρασίνου που έχει απομείνει. Στόχος, όπως λέει συνεχώς ο δήμαρχος, είναι να επεκταθεί στο σημείο αυτό αργότερα το Κ.Υ , καθώς δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο οικόπεδο για να κτιστεί νέο νοσοκομείο στο νησί. Είναι λογικό σε ολόκληρη πόλη να μην υπάρχει ένα δημοτικό οικόπεδο για ν΄ ανεγερθεί νοσοκομείο, όταν μάλιστα απ΄ όσο γνωρίζω υπάρχουν ήδη εγκεκριμένα χρήματα γι΄αυτό το σκοπό από την περιφέρεια από το Γ ΄ ΚΠΣ; Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να βρούμε χώρο για την κατασκευή Κέντρου Υγείας ”.
Οι τόνοι κατά τη διάρκεια του συμβουλίου παρέμειναν αυξημένοι με αποτέλεσμα την τελική αποχώρηση απ΄ αυτό της κας Κανταράκια, η οποία όπως δήλωσε στον Τ” ένιωσε να θίγεται ως άνθρωπος, αλλά και ως προσωπικότητα για τα όσα ακούστηκαν για το Κ.Υ. “Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά η δημοτική αρχή, η ανικανότητα της οποίας αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά έμπρακτα, δεν κατάφερε να προστατέψει ούτε το μικρό αυτό αλσύλλιο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Κ.Υ, αλλά συμφώνησε, ώστε να μετατραπεί σε πάρκινγκ αυτοκινήτων, την ίδια στιγμή που το Κ. Υ οργανικά ουσιαστικά υπολειτουργεί. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου στο νησί ζουν περισσότεροι από 80.000 κάτοικοι, όσοι δηλαδή σε μια μεγάλη ελληνική πόλη, και στο Κ.Υ δεν υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό. Να φανταστείτε ότι δεν υπάρχει ούτε καρδιολόγος, ούτε γυναικολόγος, αλλά ούτε καν παιδίατρος. Υπάρχουν μόλις δύο αγροτικοί γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού. Αν είναι δυνατόν. Το γεγονός και μόνο ότι ο δήμαρχος δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα, αλλά μόνο με το που θα γίνει το πάρκινγκ των γιατρών, αποδεικνύει τόσο την ανικανότητα της διοίκησης όσο και την αδιαφορία της” καταλήγει η κα Κανταράκια
Κλείνοντας τις δηλώσεις της η επικεφαλής της μειοψηφίας επιφυλάσσεται να προχωρήσει ακόμη και δικαστικά, αν ο δήμος δε σεβαστεί τους πνεύμονες πρασίνου του νησιού. “Δε θα συγχωρήσουμε πλέον την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η οποία επέμενε πριν από ένα μήνα για εμπρησμό στη μεγάλη φωτιά της Σκιάθου, ενώ το πόρισμα δείχνει ότι η φωτιά ξεκίνησε από τη χωματερή. Δε θα επιτρέψουμε άλλα τέτοια λάθη, όπως αυτό που πάει να γίνει με τη λεγόμενη επέκταση του Κ.Υ. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει χώρος για την κατασκευή του Κ. Υ, αλλά πρόκειται απλά για αδιαφορία του κ. Πλωμαρίτη και ολόκληρης της σημερινής Δημοτικής Αρχής”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου